SP (Q): Crna Gora rutinski savladala Dansku za kraj

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore ostvarili su cilj na pretkvalifikacionom turniru za Mundobasket, koji je odlično organizovan u Podgorici. Izabranici Boška Radovića ostvarili su četiri pobede, dve protiv Islanda i dve protiv Danske. U poslednjem kolu, pobedili su Dansku sa 79:67.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Igor Drobnjak sa 15, Nemanja Đurišić sa 14, Vasilije Baćović sa 12, Radosav Spasojević i Dino Radončić sa po 11 poena. Kod Danske, bolji od ostalih, bili su Sebastijan Aris sa 16 i Silvester Berg sa 12 poena.

U poslednjem kolu, koje je bilo lišeno rezultatskog značaja, Crna Gora je u kombinovanom sastavu dominirala protiv Danske. Imala je prednost od 18 poena tokom prvog poluvremena, a na kraju ovog perioda igre, na semaforu je pisalo 39:27.

U nastavku meča, Danska je pretila, nastojala da stigne do egala, kao što je to bio slučaj u prvom meču istih rivala u Podgorici, ali su izabranici Boška Radovića, ljubomorno čuvali stečeni kapital, pa su uoči poslednjeg kvartala vodili sa 57:44.

fiba.basketball

U završnici, Crna Gore je pobegla na plus 16, a zatim mirno privela meč kraju. Pored Severne Makedonije i Slovačke, plasman u glavnu rundu kvalifikacija za Mundobasket, izborile su selekcije Crne Gore, Islanda, Letonije, Belorusije, Portugalije i Švedske.

Kvalifikacije za Mundobasket počinju u novembru ove, a završavaju se u julu naredne godine.

Komentari

Vaš komentar