Turnir u Bojniku: Srbija prva, Crna Gora treća

Podeli:
košarka u kolicima, Srbija, Crna Gora
POKCG

Reprezentacija Srbije osvojila je prvo, Bugarska drugo, a Crna Gora treće mesto na sjajno organizovanom turniru za košarkaše u kolicima u Bojniku.

Srbija koja se nalazi u evropskoj diviziji B, pokazala je da je na dobrom putu da stigne do elitnog društva. Izabranici Slobodana Banjca, pobedili su u prvom kolu Crnu Goru sa 64:31, a u meču odluke za prvo mesto, slavili su protiv Bugarske sa 58:34.

Razloga za zadovoljstvo ima i Crna Gora koja je u duelima sa objektivno znatno kvalitetnijim ekipama u ovom trenutku stekla dragoceno iskustvo, koje će joj mnogo značiti u periodu koji sledi. Izabranici Vladana Nikolića, poraženi su od Srbije sa 64:31, a od Bugarske sa 47:36.

“Posle duge pauze smo odigrali zvanične mečeve i srećni smo zbog toga. Srbija je više nego zasluženo osvojila prvo mesto. Pokazala je da ima kvalitet i da ima osnova da sanja plasman u elitno evropsko društvo, jer se trenutno nalazi u diviziji B. Nastojali smo da budemo konkurentni, ali je Srbija u ovom trenutku daleko bolja od nas. Već protiv Bugarske smo prikazali daleko bolju partiju, pokazali smo da imamo potencijal, a da su rad i strpljenje osnovi postulati kojih moramo da se pridžavamo na putu ka uspesima u koje verujemo”, naglasio je selektor Crne Gore, Vladan Nikolić.

 

Komentari

Vaš komentar