U Ameriku bez igrača Zvezde, Radničkog i Mladosti

Reprezentacija 12. jan 202117:41 > 19:50
Podeli:
Dino Panato/Getty Images

Fudbalski savez Srbije uskoro bi trebalo da objavi spisak fudbalera za turneju na američkom kontinentu. Bez predstavnika, u susretima sa Dominikanskom Republikom i Sjedinjenim Američkim Državama, biće tri kluba – Crvena zvezda, niški Radnički i lučanska Mladost.

Iz Ljutice Bogdana dobili smo potvrdu da, po ranijem dogovoru sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije, Crvena zvezda neće slati fudbalere na put u Ameriku. Crveno-bele očekuje zahtevno proleće, na tri fronta, zato je na Terazijama 35 usvojena molba šefa struke Dejana Stankovića, bez daljih potpitanja.

Sličan je postupak i rukovodstva Radničkog. U komunikaciji sa sportskim sektorom FSS, direktor Dejan Propadalo saopštio je da su niškom klubu prioritet zimske pripreme. Uz stav da reprezentativna turneja dolazi u nezgodnom trenutku, Propadalo je saopštio da nijedan fudbaler kluba sa Čaira neće biti na raspolaganju selektoru stručnom štabu selekcije sastavljene od fudbalera iz srpskog šampionata.

Povezane vesti

Ista sudbina zadesila je i lučansku Mladost, iako su razlozi sasvim drugačiji. Sa spiska je otpao defanzivac Nemanja Mićević.

„Iznenadio me je poziv Nemanje Smiljanića, sekretara u Fudbalskom savezu Srbije. Totalno neformalno, telefonskim putem, saopštio je da bi Mićević trebalo da putuje u Ameriku. I ništa više! Bez obrazloženja i potpitanja, iako je Mićević imao problema sa korona virusom. Očekujemo, sa zebnjom, rezultate testiranja, uoči predstojećeg puta na pripreme u Antaliju, od kojih zavisi i status mladog štopera. Situacija zahteva pažljiv oporavak i ukoliko bude na spisku putnika u Tursku, Mićevića očekuje poseban program“, objasnio je Nenad Milovanović, trener i prvi čovek lučanskog superligaša.

FK Mladost

Nema nikakvog pomena bojkota, niti slične ideje u kancelarijama Mladosti.

„Niko nas nije pitao koga predlažemo da igra u Americi. Očekivao sam zvaničnu komunikaciju, mejlom, upitnik i odgovor sa naše strane. Ovako, sve je ispalo neozbiljno, pozvali su zaraženog fudbalera i nisu osetili potrebu da konsultuju klub. Ljudima iz Mladosti je čast da klub ima predstavnike u državnom timu. Budite sigurni – da je poziv dobio neko iz grupe zdravih fudbalera, sigurno bi putovao u Ameriku. To je jedina istina“, dopunio je Milovanović.

Superligaška selekcija, zvanično sa statusom državne reprezentacije, igraće 25. januara sa Dominikanskom Republikom i 31. sa Sjedinjenim Američkim Državama. Srbiju će predvoditi Ilija Stolica, selektor mlade reprezentacije.