U19: Srbija na Svetskom prvenstvu u Letoniji

Podeli:
fiba.basketball
fiba.basketball

FIBA je u sredu objavila spisak učesnika na Svetskim prvenstvima u Letoniji i Mađarskoj u muškoj i ženskoj konkurenciji za igrače mlađe od 19 godina. Na oba turnira će igrati po 16 selekcija, a na turniru u muškoj konkurenciji će igrati i Srbija.

Prošle godine su zbog pandemije koronavirusa okončane sve reprezentativne aktivnosti, pa je FIBA sada zakazala termine novih takmičenja. U Rigi i Daugavpilsu će se održavati Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina, a u Mađarskoj za igračice istog uzrasta.

Kvalifikovanje na ovaj turnir nije bilo moguće preko kontinentalnih takmičenja jer su ona bila otkazana prošle godine, pa su na turniru najbolje selekcije po FIBA renkingu. Tako će od 3. do 11. jula na prvenstvu za košarkaše igrati Mali, Senegal, SAD, Kanada, Argentina, Porto Riko, Australija, Kina, Koreja, Japan, Španija, Francuska, Letonija, Litvanija, Turska i Srbija.

U avgustu će košarkašice igrati u Mađarskoj, a osim domaće selekcije tu će biti i Egipat, Mali, SAD, Kanada, Brazil, Argentina, Australija, Kina, Japan, Koreja, Španija, Francuska, Italija, Rusija, Češka.

Komentari

Vaš komentar