Vaso Milović i juniori Crne Gore žele opstanak u A diviziji

Podeli:
KSCG

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore – U18, okupila se u Podgorici i počela pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu u Turskoj, koje je na programu od 30. jula do 7. avgusta.

Selektor Vaso Milović na raspolaganju će imati 18 košarkaša, a veći deo priprema biće odrađen u Tivtu.

Na spisku su: Amar Hot, Petar Minić, Amar Ličina, Vladimir Sudar, Lazar Mirotić, Petar Radonjić, Igor Joković, Nikola Ratknić, Boško Janković, Nikola Glendža, Milorad Brajović, Krsto Dubljević, Filip Bošković, Jakša Pejović, Aleksa Lekić, Čedomir Žižić, Vanja Vojinović i Bodin Šaranović.

U izuzetno smo zahtevoj grupi, igramo protiv Italije, Litvanije i Hrvatske. Momci još nisu imali nijedno zvanično takmičenje zbog koronavirusa. FIBA nije organizovala Evropska prvenstva u prethodne dve godine, pa je iz tog ugla teško proceniti domete. Daćemo sve od sebe, a primarni cilj je opstanak u elitnoj diviziji”, naglasio je selektor Vaso Milović kome će u radu pomagati treneri Ivan Jelenić i Predrag Radović, kondicioni trener Luka Rakić i fizioterapeut Dražen Lukolić.

fiba.basketball

Grupa A: Francuska, Velika Britanija, Izrael, Gruzija. Grupa B: Španija, Turska, Nemačka, Poljska. Grupa C: Srbija, Grčka, Slovenija, Češka. Grupa C: Litvanija, Italija, Hrvatska i Crna Gora.

Sve selekcije će izboriti plasman u osminu finala, a posle prve nokaut faze biće jasno, koje selekcije nastavljaju borbe za medalju, a koje će u borbu za opstanak u elitnoj diviziji.

Komentari

Vaš komentar