Vujošević o dolasku Pešića i slučaju Jokić

Reprezentacija 28. sep. 202121:0310 komentara
Podeli:
SK

Svetislav Pešić je ozvaničen kao novi selektor reprezentacije Srbije, a svoje mišljenje izneo je i nekadašnji selektor i trener Partizana Duško Vujošević.

– Pešić je u toj situaciji, u životnoj dobi, obezbjedio je u svakom smislu svoju egzistenciju. Nije neko ko će da trči za prvom ponudom u Euroligi. Pešić bez obzira na godine jer one nisu mjera, poznavajući ga, znam da će sa potpunom energijom posveti radu u savezu. Neće to biti samo rad na terenu već tokom cijele sezone u smislu kontakta sa igračima. Potom organizacije turnira, rada sa mlađim selekcijama. Po svojoj priprodi neko je ko želi da sve to kontroliše po meni zaista jako dobro rješenje. Težak posao je pred njim. Prvo treba sa Jokićem napraviti kontakt, on ima želju da igra. Međutim ne da samo dođe na pripreme i čašćava nas svojim prisustvom, nego da da bude dio tima. Vrijeme je za smjenu generacija, tu je odgovornost na Pešiću, on donosi odluke. Želim mu sve najbolje u radu – rekao je Vujošević u razgovoru za „BH basket.“

povezano

Iskusni trener smatra da je velika šteta što nije uspostavljen dugogodišnji projekat sa prethodnim selektorom Igorom Kokoškovim.

– Smatram da je kada se priča o saradnji o KSS i Igora Kokoškova obostrano propuštena prilika. On je mogao da bude dugotrajno rješenje na tom mjestu. Ima je taj potencijal, prije svega mlad je čovjek. Koji ima jako puno iskustva i znanja. Žao mi je što se saradnja završila na takav način. Pešić je veoma dobro rješenje, jer svi smo upoznati da je vrlo teško voditi klub Eurolige i reprezentaciju. Selekcija Srbije treba da ima takvo ime i autoritet.

Komentari

Vaš komentar