Žugić za SK: Lepo mi je u Ulmu, sanjam Mundobasket

Podeli:
Fedor Zugić
NikolaxKrsticx EP_EER

Fedor Žugić, reprezentativac Crne Gore i jedan od najtalentovanijih bekova Evrope, odlučio je tokom leta, da dres Budućnosti, zameni opremom Ulma iz Nemačke.

Voljom žreba, uskoro će igrati protiv kluba u kojem je stekao afirmaciju, jer se u B grupi Evrokupa, nalaze Budućnost, Cedevita Olimpija, Bursa, Gran Kanarija, Burg, Promiteas, Ulm, Venecija, Valensija i Virtus.

Ulm je nedavno osvojio treće mesto na turniru u Atini, a u borbi za treće mesto, izabranici Jake Lakoviča pobedili su Partizan. Fedor Žugić je dobio značajnu ulogu u timu i značajnu minutažu.

„Lepo mi je u Ulmu. Atmosfera u ekipi je vrhunska, svi su me odlično prihvatili, Jaka Lakovič ozbiljno računa na mene, imam značajnu ulogu u timu i veliku minutažu, a očekujem da sve bude još bolje u periodu koji sledi, jer sam na turniru u Atini igrao bez treninga, s obzirom da sam imao problema sa povredom leđa“, naglasio je Fedor Žugić za Sport Klub, pa nastavio:

„Ulm sa mnogo optimizma i entuzijazma ulazi u sezonu koja sledi. Borićemo se u šampionatu i Kupu Nemačke, odnosno u Evrokupu. Primarni cilj je da igramo lepu, brzu, košarku sa mnogo tranzicije, te da nastavimo pozicioniranje Ulma na evropskom nivou. Imamo idealne uslove za rad, odličnu atmosferu, dobru ekipu i nadam se da će Ulm imati šta da kaže i pokaže u sezoni koja sledi. Pomenuto pozicioniranje na evropskom nivou, Ulm gradi na mladim igračima, a to je bio jedan od osnovnih razloga zašto sam prihvatio ponudu iz Nemačke.“.

KK Ulm

Fedor Žugić je zbog povrede propustio pretkvalifikacije za Mundobasket, a izabranici Boška Radovića su uspešno prebrodili prepreke u vidu Islanda i Danske, a sada se misli okreću ka drugoj rundi kvalifikacija u kojoj će rivali Crnoj Gori biti Francuska, Mađarska i Portugalija.

„Žao mi je što nisam mogao da pomognem reprezentaciji tokom pretkvalifikacija, ali ću nastojati u periodu koji sledi, da dostignem top formu u dresu Ulma, da dostignem nivo, neophodan da budem od značajne pomoći državnom timu u borbama koje nas očekuju na putu ka ostvarenju sna, a to je plasman na Svetsko prvenstvo. Imamo izuzetno mladu i perspektivnu selekciju, nismo favoriti, ali obećavam da ćemo se u svakom meču boriti do poslednjih atoma snage, bez obzira na ime rivala. Ljudski i sportski je nadati se da možemo da stignemo do Mundobasketa“, zaključio je Fedor Žugić.

Šampionat Nemačke počinje 26. septembra, a u prvoj rundi, izabranike Jake Lakoviča, Fedora Žugića i saigrače očekuje duel sa Bajernom iz Minhena. Biće to odlična provera trenutnih mogućnosti, pravi test, na osnovu kojeg će Jaka Lakovič moći da napravi sliku na čemu treba raditi kako bi Ulm, spreman dočekao duele u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Komentari

Vaš komentar