Krka i Olimpija za trofej Kupa Slovenije

Slovenija 18. feb 201722:23 > 22:24
Podeli:
SK

Košarkaši Krke i Olimpije sastaće se u finalu Kupa Slovenije posle sigurnih pobeda u polufinalu. Krka je sa 77:65 bila bolja od Hopsi Polzele, dok su Ljubljančani deklasirali Zlatorog sa 67:49.

Tim iz Novog Mesta, koji je u poslednje tri godine nezaustavljiv u Kupu, mogla je mnogo ubedljivije do pobede, koja nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, ali se opustila u samom finišu. U prilog tome ide činjenica da je Polzela poslednji period dobila sa 27:9.

Najbolji u trijumfu Krke bio je Robert kari sa 26 poena i pet skokova, Matić Rebec je dodao 13 poena i po pet skokova i asistencija, dok je Erjon Kastrati utakmicu završio sa 12 poena. Kod Polzele, Ivan Držić i Jakob Čerbašek su imali po 14 poena.

Olimpija je deklasirala Zlatorog posle neizvesne borbe u prvom poluvremenu i mnogo preokreta. Do pobede ju je predvodio Nikola Janković sa 27 poena i devet skokova. Dvocifreni učinak kod Ljubljančana imao je još Devin Oliver, koji je upisao 15 poena i šest skokova. Na drugoj strani istakli su se Jan Špan sa 16 poena i Ramo Rizvić sa 14.

Finale Kupa Slovenije igra se u nedelju od 17.45 u Domžalama. Olimpija će igrati za svoj 20. trofej u tom takmičenju, a Krka za četvrti.