Topalbećirević izabrao Sloveniju

BIH 19. avg 202212:18
Podeli:
SK

Emir Topalbećirević, 18-godišnji košarkaš iz Bosne i Hercegovine potpisao je ugovor sa KK Škofja Loka iz Slovenije na godinu dana, uz mogućnost da produži na još dve sezone.

Povezane vesti

Mladi košarkaš je potpisivanjem prvog profesionalnog ugovora nastavio svoj razvojni put. U karijeri igrao je u mlađim kategorijama KK Real Way, OKK Spars, KK Koš a poslednje četiri sezone bio je član Univerzitetskog košarkaškog kluba Igman Burch.

Također, Topalbećirević je bio kadetski reprezentativac BiH 2019. godine. Visok je 201 cm i igra na poziciji „četvorke“ a u mlađim kategorijama igrao je i na poziciji „pet“. Krasi ga dobar šut kao i odličan pregled igre.

„Srećan sam jer karijeru i svoj košarkaški razvoj mogu da nastavim u državi koja je aktuelni evropski prvak i u kojoj je košarka izuzetno popularna. Igraću za U20 selekciju, a svima nam je cilj, i meni i stručnom štabu, da se nakon procesa privikavanja na novu ekipu, priključim i prvom timu“, izjavio je Topalbećirević.

SK

Posebno je ponosan na činjenicu da u Sloveniji nastavlja obrazovanje s obzirom na to da je upisao studije sportskog menadžmenta na Univerizitetu u Mariboru jer, kako kaže, sport je od kada zna za sebe bila dominantna sfera njegovog interesovanja.

 

Komentari

Vaš komentar