Slučaj Ertel: „Zar nije ostalo imalo čovečnosti?“

Euroleague 23. dec. 20208:565 komentara
Podeli:
Thomas Huertel
Rodolfo Molina/EB via Getty Images

U utorak uveče odjeknula je vest prema kojoj je Barselona zabranila svom plejmejkeru Tomasu Ertelu da se ukrca u avion i vrati iz Istanbula sa gostovanja Anadolu Efesu u Evroligi, kako bi ga kaznila zbog toga što je navodno pregovarao sa drugim timovima. Tim povodom oglasilo se i Udruženje košarkaša u Španiji.

Trenutno je 30 minuta posle ponoći, a naš igrač je ostavljen u stranom gradu. Njegov klub mu nije dozvolio da se ukrca na avion. Zar je potrebno objašnjavati onima koji su za to odgovorni kakva je situacija sa pandemijom kovida 19? Zar nije ostalo imalo čovečnosti u njima? U kontaktu smo sa igračem kako bismo mu pomogli u vezi sa svime što je potrebno“, stoji u zvaničnom saopštenju udruženja ABP na društvenim mrežama.

Sudeći prema Ertelovim predstavnicima, on je bio u pregovorima sa Fenerbahčeom, a kada su u Barsi saznali da je u stvari u kontaktu sa Real Madridom, odlučili su se na oštru reakciju jer su to doživeli kao „izdaju“.

Ertel ima 31 godinu, u Barseloni je od 2017. godine, a prethodno je nastupao za Efes, Baskoniju, Alikante Strazbur i Ortez.

Komentari

Vaš komentar