Barselona povlači dres s brojem 11: Navaro u penziji

Španija 7. sep. 201813:33
Podeli:
getty images/david ramos

Košarkaški klub Barselona odlučio je da povuče dres sa brojem 11 u čast legendarnog Huana Karlosa Navara.

Navaro je ovog leta završio karijeru kao natrofejniji košarkaš Barselone u istoriji sa čak 35 trofeja, a karijeru će nastaviti kao funkcioner.

Trofejni košarkaš je objasnio da je želeo da nastavi da igra, ali da ga je klub ubedio da je pravo vreme da se penzioniše:

„U početku mi je smetalo što su me pozvali da se odreknem nečega što sam radio godinama. Stvari su mogle da budu urađene drugačije, ali tp je što je. Jednog dana je morao da bude kraj. Sada treba da pomognem klubu na drugi način i silno sam motivisan“

Popularni „La Bomba“ je, osim jedne sezone u NBA ligašu Memfisu, celu karijeru proveo u Barseloni i, između ostalog, osvojio dve titule u Evroligi, osam puta šampionat Španije i sedam puta Kup kralja.

Sa selekcijom Španije ima tri olimpijske medalje, svetsku titulu iz Japana 2006, kao i šest medalja sa šampionata Evrope.

Navaro se tokom ceremonije našalio sa Pauom Gasolom, trenutno košarkašem San Antonija, rekavši mu „nije više mogao da ga čeka da dođe u Barselonu, pa je morao da se penzioniše“.