"Druga godina sramotnog suđenja, ne smemo da ćutimo"

Španija 18. feb 20192:14 > 2:27
Podeli:
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

U Realu su veoma besni zbog užasnog suđenja u finalu Kupa kralja protiv Barselone, a trener Madriđana Pablo Laso je posebno govorio o silaznoj putanji i priznatim poenima za Anta Tomića.

U samoj završnici meča Reala i Barse u „Vizink centru“ viđeno je nekoliko ozbiljnih sudijskih grešaka. Nije sviran čist faul Entonija Rendolfa nad Krisom Singltonom, sviran je falul uz koš kajlu Kjuriku što je bila takođe sumnjiva odluka, a zatim su sudije priznali koš Anta Tomića koji je bio i više nego diskutabilan. 

To nije bila rampa, to je bio skok. To je napad koji je odlučio pobednika. Iz ACB lige su relkli da je to koš i silazna putanja. Dva igrača su već proslavljala titulu“, kazao je Pablo Laso koji je bio ljut zbog činjenice da je svirana silazna putanja iako je posle Tomićevog šuta lopta prvo zakačila obruč pa tek onda tablu. 

Povezano

 „Ovo se događa drugu godinu uzastopno. Blokada je bila isrpravna, drugu godinu je suđenje sramotno i bez ikakvog poštovanja prema Realu. Gledao sam slike sa čelnim ljudima lige. Imamo usporeni snimak što treba da pomogne sudijama i da služi timovima, a ako trojica sudija nisu videla ispravnu rampu, nešto se desilo“, kaže predsednik košaraške sekcije Reala Huan Karlos Sančes Lazaro

Iz Reala prete istupanjem iz ACB lige, poručuju da nikako neće ćutati zbog sudijske greške, a takođe traže od ACB lige saopštenje kojim će priznati da su sudije napravile grešku.