Real traži izuzeće sudija iz Endesa lige!

Španija 18. feb 201916:57 > 17:00
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkaški klub Real posle pretnji o istupanju iz Endesa lige posle kontroverznog finala Kupa kralja zatražio je i izuzeće sudija koji su delili pravdu na utakmici sa Realom, prenosi „Marka“.

Katalonski klub je u spektakularnom meču pobedio ‚kraljevski klub‘ u prestonici Španije 94:93, a predstavnici Madriđana su posle utakmice grmele na sudije. Iz Reala smatraju da je Entoni Rendolf na vreme blokirao poslednji šut Anta Tomića i da koš za pobedu Barselone nije smeo da bude priznat.


Povezano

Real je još u nedelju tražio od lige da zvanično prizna da su Madriđani oštećeni i da će u suprotnom napustiti domaći šampionat. Dan kasnije je situacija eskalirala, pošto su iz ‚kraljevskog kluba‘ zatražili oštre kazne za sudije Juana Karlosa Garsiju Gonsalesa, Migela Anhela Peresa Peresa i Benjamina Himenesa. U Realu smatraju da je adekvatna kazna da se njima trojici zabrani suđenje u Endesa ligi, da se suspenduju na nekoliko sezona ili da više ne dele pravdu na utakmicama Madriđana.

„Marka“ takođe prenosi da u redovima šampiona Evrope pretpostavljaju da nije postojala namera sudija da naškode Realu, već da su samo pokazali nedostatak profesionalizma. Dodaje se i da su Huan Karlos Sančes i Fransisko Monjas, koji su zaduženi za sudije, imali šansu da pregledaju spornu situaciju posle utakmice i priznali su da su arbitri pogrešili.