Radović: Srećan sam zbog povratka u Mursiju

Španija 5. avg. 202016:54 > 16:56
Podeli:
fiba.basketball

Nemanja Radović, reprezentativac Crne Gore, ostavio je iza sebe dve sjajne sezone u Saragosi, a zatim se nedavno vratio u Mursiju, koja ima izuzetno velike ambicije u sezoni koja sledi.

Podsećanja radi, Radović je sa Saragosom pre dve sezone izborio mesto koje vodi u Evroligu, ali je Valensije osvojila Evrokup, pa je Saragosa ostala bez elitnog društva. U sezoni koju je prekinuo virus, Saragosa se ponovo borila za mesto u Evroligi, ali….

Radović je igrao za Mursiju u periodu od 2014. do 2017. godine. Prvi trener tima je iskusni Sito Alonso, cilj je plasman u Evroligu, a Nemanja Radović bi trebalo da bude jedna od ključnih karika na tom putu.

Za mene, iskreno, nikad nije postojalo, zbogom, kada je Mursija u pitanju, samo doviđenja. Imao sam osećaj da ćemo se ponovo sresti i sarađivati. Srećan sam, kao i moja porodica, što smo se vratili u Mursiju gde se osećamo kao kod kuće”, rekao je Nemanja Radović i nastavio:

Potpisao sam jednogodišnji ugovor, sa opcijom da u slučaju obostranog zadovoljstva, ugovor bude produžen na još godinu dana. Mursija ima izuzetno velike ambicije u sezoni koja sledi. Nadam se da ćemo uspeti da opravdamo očekivanja navijača, verujem da ćemo imati izuzetno uspešnu sezonu”.

U sezoni koja je ostala iz nas i u kojoj je Saragosa bila učesnik finalnog turnira za titulu, Nemanja Radović je odigrao 25 utakmica u španskoj ACB ligi, od čega 14 kao starter. Postizao je u proseku 10,4 poena, pet skokova i 1,2 asistencije po utakmici.

Nemanja Radović je tokom karijere branio boje Mornara, Budućnosti, Mege, Mursija, Obradorija, Saragose, a sa reprezentacijom Crne Gore je stigao i bio učesnik Mundobasketa. Sada je jedan od lidera tima koji se bori za mesto na šampionatu Evrope.