Bojan Dubljević nastavio da piše istoriju u Valensiji

Podeli:
bojandubljevic
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaši Valensije savladali su Saragosu 76:70 u četvrtom kolu šampionata Španije, a Bojan Dubljević je ispisao još jednu stranicu u istoriji kluba.

Sjajni Nikšićanin je za nešto više od 27 minuta ubacio 19 poena i postao najefikasniji košarkaš Valensije u istoriji šampionata Španije. Reprezentativac Crne Gore je stigao do kote 3.701 postignutih poena, pa  je prestigao legendarnog Rafu Martinesa – 3.692.

„Ponosan sam. Nastaviću i dalje da radim, kako bih postigao još više poena, kako bih još više pomerio granicu“, rekao je, između ostalog, Bojan Dubljević po završetku meča.

Bojan Dubljević je od 2012. godine u Valensiji. Dva puta je osvojio Evrokup – 2014. i 2019. godine, osvojio je titulu u Španiji 2017. godine, a iste godine je osvojio trofej u španskom Superkupu.

Kada je Valensija u finalu, 2017. godine, savladala Real sa 3-1 u finalnoj seriji i osvojila titulu u Španiji, Bojan Dubljević je prigrabio MVP priznanje. Dubljević je dva puta je izabran u idealnu petorku Evrokupa, a 2013. i 2014. godine je  proglašen za zvezdu u usponu ovog takmičenja.

U sezoni koja je nedavno počela, Valensija će pored šampionata i Kupa Španije, igrati i u Evrokupu. Rivali Bojanu Dubljeviću i drugovima biće Budućnost, Cedevita Olimpija, Virtus, Venecija, Ulm, Promiteas, Burg, Gran Kanarija, Bursa.

Komentari

Vaš komentar