Kasun: Ivanović je na treningu bio budala, psihopata, idiot!

Španija 6. apr 202216:00 > 16:042 komentara
Podeli:
Mario Kasun i Duško Ivanović
Cordon Press/Diario AS via Guliver

Košarkaš Mario Kasun, svojevremeno je stigao i do NBA lige, bio je velika nada Hrvatske, a onda je morao da završi karijeru, kada je ulazio u najbolje godine.

„Preko bare“ nikada nije uspeo da se nametne, iako je zakucao i preko Kevina Garneta, a onda je stigao u Barselonu. To je odluka zbog koje se kaje čitavog života.

„Upoznao sam divne ljude, ali je to bila možda i moja najgora košarkaška odluka. Praktično me dovelo do smrti i do toga da se sa 28 godina prestanem baviti košarkom. Meni su svi govorili da je Duško Ivanović budala, psihopata i idiot. On je van terena divna osoba, ali na terenu mu se spuste žaluzine“, ispričao je Kasun za „Podkast inkubator“.

U ABA ligi, ovaj stasiti centar nosio je dres Zagreba, a u Barseloni nikako nije uspevao da pronađe zajednički jezik za Duškom Ivanovićem, crnogorskim stručnjakom.

„Meni je Duško Ivanović rekao da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo i da trčim sat vremena pre treninga. Ja sam izgubio 12 kilograma u sedam-osam dana, prepolovio sam se. Na početku mi je pričao na našem, a posle samo na španskom“, otkrio je on.

Igrao je povređen, jer mu Ivanović nije verovao.

„Desila se situacija da sam mesec i po dana igrao, a noga me je tako bolela. To mi je Duško zamerio i rekao mi je da skinem steznik, ili će me oterati sa treninga.“

Onda je došla sezona 2007/2008 kada se samo srušio na terenu.

„On se iživljavao realno nada mnom. Bila je situacija prve godine, umesto šest meseci, vratio sam se za tri. On je mene poslao u drugu ekipu, a onda se u drugoj sezoni desilo to sa srcem. Vrhunska utakmica na Kanarima, ja nikad bolji, osećam se super, a ovaj se dere, je** sve po spisku. Dobio sam neki mali udarac u prsa i samo mi je pao mrak na oči i spavanje. Stavili su me na nosila i u bolnicu“, otkrio je hrvatski košarkaš.

Pojasnio je i detalje operacije, tokom koje je morao da bude budan.

„To se desilo Silvinju i još nekim igračima. Odem u bolnicu na operaciju, a tamo te ne uspavaju, nego ti umrtve telo. Moraš da budeš budan. Rutinska operacija, devet sati! A ja padam od umora, on me šamara da ne zaspim“, ispričao je hrvatski košarkaš.

Samo nedelju dana kasnije je opet bio na terenu.

„Jedini koji su me posetili u bolnici bili su Laporta i Zoran Savić. Oporavak je trajao sedam dana, Duško koliko me je voleo, naterao me je da se vratim za nedelju dana. Sad kad razmislim, oterao bih ga u tri p**** materine“, završio je Kasun.

Komentari

Vaš komentar