Musa briljira u Breoganu, uživa, ali vaga i ponude

Podeli:
Telemach

Džanan Musa, reprezentativac Bosne i Hercegovine, momak sa NBA iskustvom, letos je stigao u španski Breogan nakon što je postigao sporazumni raskid saradnje sa Efesom, a dolazak u Španiju se pokazao kao odličan potez.

Musa je uspeo da se nametne kao lider tima, igra na izuzetno visokom niovu, a podatak da je izabran za najboljeg igrača u šampionatu Španije, kada je mesec decembar u pitanju, dovoljan je da ilustruje i pokaže, da u pitanju nije subjektivna ocena.

Prethodnih nekoliko dana, dosta se govorilo o tome da bi Džanan Musa mogao da se vrati u Evroligu, jer je na stolu imao ponude dva kluba iz elitnog društva, ali za sada od toga nema ništa.

Musa ima izlaznu klauzulu, na osnovu koje, u slučaju ponude kluba iz Evrolige, može da promeni sredinu, ali reprezentativac Bosne i Hercegovine u ovom momentu, zadovoljan partijama koje pruža, zadovoljan sredinom u kojoj se nalazi, nije doneo odluku da nešto menja u karijeri, što naravno ne znači da neće u narednom periodu.

Ethan Miller/Getty Images

Manadžer Džanana Muse je Miško Ražnatović, a njegov predstavnik u Španiji je Moises Koen koji je sa kolegama iz Španije, pričao o trenutnom status Džanana Muse.

„Džanan je veoma srećan u Breoganu i odlično se uklopio u tim. Ima ogromno samopouzdanje jer je postao za kratko vreme jedan od najvažnijih igrača u timu. Dobio je dve ponude iz Evrolige i postoji nekoliko španskih timova koji ga žele. Džanan u ovom momentu nije želeo da priča o pomenutim ponudama i promeni sredine, jer je prezadovoljan u Breoganu“, rekao je Koen, pa nastavio:

„Sigurno će biti ponuda koje čovek teško može da odbije, ali trenutno je ideja da Džanan ostane u Breoganu do kraja ove sezone. Znali smo da je Musa pravi šampion i trebao mu je samo tim u kojem će dobiti šansu da to pokaže. Ima odličan odnos sa trenerom i saigračima, a ostvario je i sjajnu vezu sa navijačima. Malo smo se brinuli da li će se uklopiti u ovako mali grad i okruženje, ali je sve na kraju ispalo savršeno”.

Džanan Musa u ugovoru ima izlaznu klauzulu koja važi do 31. januara, a da li će stići ponuda koja se ne odbija, ili će Džanan Musa sezonu završiti u Breoganu, saznaćemo veoma brzo.

 

 

Komentari

Vaš komentar