MVP decenije u Španiji: Dubljević i Mirotić u igri

Španija 6. jan. 202111:491 komentar
Podeli:
Alius Koroliovas/Euroleague Basketball via Getty Images

Bojan Dubljević, reprezentativac Crne Gore, našao se sa skraćenom spisku kandidata za najboljeg igrača španske lige u prethodnoj deceniji.

Ikona Valensije je među 16 najboljih igrača koji su po mišljenju stručnog žirija obeležili poslednjih 10 godina u jednom od najboljih šampionata Evrope, a u igri je i Nikola Mirotić.

Završnu reč daće, ipak, ljubitelji košarke i to u zanimljivoj anketi, u kojoj će se voditi dueli sistemom eliminacije. Tako je Dubljevićev rival u glasanju, kada je reč o osmini finala Edi Tavares, centar Reala.

Ostale parove čine: Rudi Fernandes – Fakundo Kampaco, Džejsi Kerol – Tornike Šengelija, Huan Karlos Navaro – Ante Tomić, Serhio Rodriges – Luka Dončić, Felipe Rejes – Fran Vaskes, Nikola Mirotić – Marselinjo Uertas i Serhio Lulj – Fernando San Emeterio.

Ljubitelji košarke mogu da glasaju preko Twitter profila Endesa lige. Ko dobije više glasova ide u četvrtfinale, zatim se određuju novi parovi i tako do velikog finala. Duele osmine finala, otvaraju Mirotić i Uertas, 7. januara, dok je Dubljevićev duel sa Tavaresom zakazan za 15. januar. 

Veliko finale je 28. januara, kada će biti proglašen MVP decenije u šampionatu Španije.

Komentari

Vaš komentar