Tomić srušio Burgos, dabl-dabl Kravića

Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Na subotnjim mečevima 8. kola španske Endesa lige postignuti su ovi rezultati: Andora - Unikaha 83:74, Obradoiro - Tenerifi 81:84, Gran Kanarija - Saragosa 79:76, Huventud - San Pablo Burgos 82:65.

Andora je većim delom susreta bila u osetnoj rezultatskoj prednosti, mada je Unikaha u nekoliko navrata hvatala  priključak i pravila preokret, ali domaći tim je bio mnogo bolji u četvrtoj četvrtini i rutinski slavio. U pobedničkoj ekipi David Jelinek je zabeležio 15 poena i 5 skokova, a Mario Nakić za 5 i po minuta 4 poena.

Obradoiro je furiozno počeo duel sa ekipom Tenerifa, dobio prvu deonicu 23:9 i bio u konstantnom vođstvu do sredine četvrtog perioda, kada su gosti napravili veliki preokret, a zatim u dramatičnoj završnici izborili tesnu pobedu. Najzaslužniji za uspeh Tenerifa bio je Kajli Viltjer, koji je uknjižio 20 poena i 5 skokova, a Emir Sulejmanović je upisao 6 poena, 2 skoka i 1 asistenciju.

Gran Kanarija nije dozvolila Saragosi nijednom da povede, sve vreme je kontrolisala igru i rezultat. U redovima domaćih ravnomerno je raspoređen košgeterski učinak, a nešto efikasniji od ostalih bio je Artem Pustovji sa 13 poena, 5 skokova i 2 asistencije, a Oliver Stević je za nepunih 8 minuta postogao 6 poena i dodao 2 skoka. U poraženom timu Adam Vačinski je zabeležio 17 poena i 2 skoka, a Dino Radončić 11 poena, 3 skoka i 1 asistenciju.

Na meču Huventud – San Pablo Burgos gostima je pripala prva četvrtina, posle čega su domaći dodali gas i stekli osetno vođstvo i na kraju ubedljivo slavili. Ante Tomić je predvodio tim iz Badalone sa 17 poena, 8 poena i 1 asistencijom, dok je za San Pablo Burgos Dejan Kravić upisao dabl-dabl, 10 poena, 12 skokova, a Aleksej Nikolić 5 skokova i 1 skok i 2 asistencije.  

Tabela: Barselona 7-0, Real Madrid 6-1, Gran Kanarija 6-2, Huventud, Tenerifi 5-3, Mursija 5-2, Valensija 4-3, Breogan, Baskonija, Manresa 3-4, Unikaha, San Pablo Burgos, Andora, Saragosa, Obradoiro 3-5, Fuenlabrada, Bilbao 2-5, Real Betis 1-6. 

Komentari

Vaš komentar