Zvezdi skinuta suspenzija, kreću pojačanja!

Srbija KLS 27. jul 201711:53 > 12:00
Podeli:
sport klub

Košarkaški klub Crvena zvezda primila je dopis iz FIBA u kome se navodi da je skinuta zabrana registrovanja igrača i da je klub sa Malog Kalemegdana skinut sa liste klubova kojima je zabranjeno dovođenje novih igrača (BAT).

Iz crveno-belog tabora je u sredu saopšteno da je klub ispunio sva dugovanja prema nekadašnjem igraču Galu Mekelu i da se očekuje otklanjanje zabrane registrovanja igrača.

Čelnici Crvene zvezde su još ranije upoznali srpsku javnost i nadležne košarkaške organe sa slučajem „Gal Mekel“ u kome je bilo mnogo nepravilnosti i nelogičnosti prilikom njegovog raskida ugovora i odlaska u Makabi.

Generali sekretar FIBA Patrik Bauman je dopisom o ukidanju zabrane uklonio poslednju prepreku na putu Crvene zvezde da oformi tim pred narednu sezonu.

Crvenu zvezdu je napustio veliki broj igrača, a od osnove tima koja je osvojila ‘triplu krunu’ ostali su samo Branko Lazić, Milko Bjelica i Nemanja Dangubić. Crveno-beli će se u narednoj sezoni takmičiti na četiri fronta – u ABA ligi, Evroligi, Kupu Radivoja Koraća i srpskom prvenstvu, a novi trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević je u intervjuu za Sport klub, između ostalog, najavio i kada će biti poznata imena prvih pojačanja.