Mijailović za SK: Lončar od 1. aprila u Partizanu

Srbija KLS 21. mar 201816:45 > 16:54
Podeli:
SK

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović potvrdio je za "Sport klub" da će Nikola Lončar biti novi sportski direktor crno-belih.

Nekadašnji igrač kluba iz Humske i član legendarnog tima koji je 1992. godine u Istanbulu osvojio Kup šampiona na odgovornu poziciju dolazi umesto Dragana Todorića, koji je poslednjih meseci savetnik prvog čoveka Partizana.

Dugo sam pregovarao sa Nikolom. On je bio naša želja od samog početka. Želeo sam da dođe mlad i energičan čovek iz Partizanove porodice. Lončar poznaje mnogo ljudi iz sveta košarke u celoj Evropi, pogotovo u Španiji gde je godinama živeo, i na kraju smo uspeli da se dogovorimo. Nikola će od 1. aprila biti naš sportski direktor,“ rekao je Mijailović ekskluzivno za „Sport klub“.

Predsednik najtrofejnijeg srpskog kluba očekuje uspešnu saradnju sa čovekom koji je sa reprezentacijom Jugoslavije 1998. bio svetski prvak, a godinu dana najbolji i u Evropi.

„Mislim da je veliki uspeh nove uprave da na čelo kluba dovede takvog čoveka kao što je Lončar. Očekujem izuzetno ozbiljnu saradnju sa njim i sa trenerom. Njima ću prepustiti da vode sportski sektor i moraće i svoje buduće radne aktivnosti da brane argumentima.“

SK

 Mijailović je otkrio i da već neko vreme uspešno sarađuje sa Lončarom, koji je dres Partizana nosio od 1989. do 1995. i nekoliko meseci u sezoni 2005/06.

To je bila tajna, ali već dugo sarađujemo. Savetovao sam se sa Nikolom i on je učestvovao u angažovanju naših poslednjih pojačanja Bondže Sija i Kvamea Vana. Pokazao se kao izuzetno kvalitetna osoba i kvalitetan sagovornik. Nije neko ko će po svaku cenu nešto da uradi, već želi da razgovaramo o svemu i da do najboljeg rešenja dođemo kroz razgovor. Mnogo ga cenim i mislim da ćemo imati ozbiljnu saradnju,“ istakao je Mijailović.

Četrdesetpetogodišnji Lončar je igrao još za Real Madrid, Vareze, PSŽ Rasing, Makabi iz Tel Aviva, Huventud, Montekatini, Breogan, Estudijantes i Olimpiju iz Milana u kojoj je završio karijeru 2006. godine. Poslednjih godina uspešno je obavljao posao TV komentator na jednoj španskoj televiziji.