Tepić: Bilo kontakta sa Partizan, ponovo bih se vratio

Srbija KLS 23. apr. 201914:46 > 15:02
Podeli:
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Povremeni reprezentativac Srbije Milenko Tepić govorio je o potencijalnom povratku u Partizanu, stanju u nekadašnjem klubu, ali i o reprezentaciji.

S Partizanom je bilo kontakata tokom leta, ali u tom trenutku nismo uspeli da postignemo dogovor. Jako mi je drago što Partizan pokazuje da je stao na noge, što je opet jedan od najjačih timova u regionu i nadam se da će to brzo krunisati i povratkom u Evroligu. To je klub u kojem sam doživeo neke od najlepših košarkaških momenata, tim za koji odmalena navijam, tako da bi mi bilo drago da odigram barem još jednu sezonu u Partizanu – rekao je Tepić u razgovoru za „Nezavisne„.

Trenutno igrač grčkog tima PAOK igrao je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo za reprezentaciju Srbije, za koju je na poslednjem velikom takmičenju igrao 2011. na Evropskom prvenstvu.

Drago mi je što smo uspeli da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i pored jako čudnog sistema takmičenja. Srbija tamo i pripada. Nadam se da ćemo sakupiti najjači sastav i u tom slučaju mislim da s pravom možemo da se nadamo medalji.

Milenko Tepić je u dva navrata igrao za Partizan u periodu 2006 – 2009. i 2013 – 2015. Pre crno-beih igrao je za Vojvodinu, između dva mandata u Humskoj za Panatinaikos, Kahasol i Ritas, a od drugog odlaska iz Partizana u PAOK, Orlandinu, Brindiziju i ponovo u PAOK.