Da li je oslabljena Zvezda favorit da odbrani titulu?

Srbija KLS 25. apr 20199:11 > 9:16
KK Crvena zvezda

Utakmicom između Tamiša i Dinamika danas startuje košarkaška Super liga Srbije.

Dvanaest timova podeljeno je u dve grupe, a mesto u završnoj fazi takmičenja obezbedili su učesnici ABA lige (Crvena zvezda, Partizan, Mega bemaks i FMP), kao i osam najboljih ekipa iz KLS (Borac, OKK Beograd, Zlatibor, Dunav, Tamiš, Dinamik, Novi Pazar i Sloboda Užice).

U ligaškom delu takmičenja (25. april – 30. maj) će biti odigrano deset kola, a plasman u polufinale obezbediće po dve najbolje ekipe iz obe grupe.

U polufinalu će igra na dva dobijena meča (2. jun – 7. jun), dok će šampion biti tim koji prvi dođe do tri trijumfa (10. jun – 20. jun). U slučaju da oba polufinalna para takmičenje završe u dve utakmice, datumi finalnih mečeva bi se pomrili za dva dana unapred.

Poraženi u polufinalu će igrati za treće mesto.

Crvena zvezda će sa delimično promenjenim sastavom pokušati petu godinu uzastopno da osvoji titulu, Partizan u Superligu ulazi bez Bandže Sija, Mega uvek ima interesantan tim i pojačana je povratkom Goge Bitadzea iz Budućnosti, a FMP je u regionalnoj ligi pokazao da svima može da pomrsi račune.

Od timova iz KLS najveći rejting imaju Borac i Dinamik, OKK Beograd je filijala Mege i posle mnogo godina obezbedio je mesto u završnici, dok su debitanti u Superligi Novi Pazar i Sloboda.

1. kolo – četvrtak: Tamiš – Dinamik u 19:30, petak: Partizan – Mega u 20, subota: Novi Pazar – Sloboda u 18, Crvena zvezda – Dunav u 18, Zlatibor – FMP u 19 i Beograd – Borac u 19:30.

Grupa A

Borac
OKK Beograd
Zlatibor
Dunav
Crvena zvezda
FMP

Grupa B

Tamiš
Dinamik
Partizan
Mega
OKK Novi Pazar
Sloboda