Trinkijeri: Ne igram poker, Rade je to mogao da iznese

Srbija KLS 12. jun 201922:30 > 22:32
Hans-Martin Issler/Bongarts/Getty Images

Trener Partizana Andrea Trinkijeri istakao je posle pobede nad Crvenom Zvezdom 73:72 u drugom meču finalne serije Košarkaške lige Srbije da se nije kockao u finišu meča, već da je osmišljeno i sa krajnjim poverenjem dao šansu Radetu Zagorcu, koji je crno-belima doneo pobedu.

Italijan se na konferenciji za medije pojavio u majici, te je svoje obraćanje otpočeo rečima:

Povezano

Ako me Liga kazni što nisam u košulji i sakou, ja ću njih kazniti jer je u hali bilo 40 stepeni i ja ne mogu da promenim četiri košulje. U tom slučaju bi trebalo bi da dođem sa dva auta na uktakmicu – jedan da mi vozi garderobu, a drugi mene“, istakao je Trinkijeri i dodao:

Mi smo mnogo bolje igrali u ponedeljak. Danas je bila izuzetno teška utakmica, ali to je bio jedini način da je dobijemo. Zvezda je zaista jako iskusna. Čekala je da malo zastanemo u trećoj četvrtini, što smo mi i učinili. Bili smo predvidljivi. Moramo da igramo nekim tempom i brzinom. Jako je toplo, oni su veliki, postavili su tela i bilo je teško. Ali, kako sam rekao posle one utakmice, svi ste videli, da jedinu stvar koju možemo da napravimo je da nađemo kako da dobijemo meč. Posle prve utakmice sam gledao semafor, bilo je 98:94, ali ja se nisam osećao poraženim. Danas smo dali sve što imamo, ovo je sve što imamo. Sada moramo da nađemo energije da odigramo još jednu dobru utakmicu u subotu.

Upitan zašto se odučio na „pokeraški potez“ u poslednjem napadu, iskusni strateg je kazao:

Ja ne igram poker. Kada sam u novembru došao u Partizan, pitao sam zašto je Parizan drugačiji. Nekoliko važnih ljudi, u koje ja imam poverenja, mi je objasnilo neke stvari. Znam da svi žele da dobiju, ali mi moramo da damo šansu svojim igračima. Danas je Rade bio katastrofalan. Ja znam, on zna i ekipa zna da mi se nije dopalo to što su neki sa tribina bili agresivni prema njemu jer mi nemamo 55 igrača. Zvao sam tajmaut, odlučili smo da igramo naš ‚spešl‘, ali je trener Zvezde zvao kontra tajmaut i onda sam ja morao da promenim taktiku. Jer, svi imao skauting, a lopta je bila jako važna. Pre svega, ja imam poverenja u svoje igrače. Kada nešto daš, uvek ćeš nešto dobiti nazad. Rade ima talenat, ima visinu i meni je bio potreban takav igrač. To uopšte nije bio pokeraški potez. On je to mogao da iznese i znao je da je loše igrao, pa je još više motivacije imao. To je Rade, zato sam zvao njegov broj.

Na pitanje da li se u ovim uslovima može igrati bolje nego danas, 50-godišnjak je rekao:

Moramo naći način da igramo bolje. Poslednje dve utakmice su bile kao dva različita sporta. Jedna je na 100, druga je na 70. Jednu smo pogodili sve, drugu niko nije ništa pogodio, 13/25 slobodna bacanja. Više igrača mora da igra bolje. Par igrača nije bilo u ritmu utakmice. Prvo moramo dovesti utakmicu na naš teren, to je malo brža košarka“, zaključio je Trinkijeri.

Plejmejker crveno-belih Markus Pejdž istakao je da je meč bio veoma težak.

Znali smo koliko je važna ova utakmica za nas. Igrali smo pred našom publikom, a oni su dobili prvi meč u seriji. Trener nam je rekao: ‚Ne znamo kako će se utakmica odvijati, ali mi morao da nađemo način‘. Borili smo se, imali smo pad u četvrtoj četvrtini, ali nismo stali, kao ni u prvom meču. Ovo je najvrelija hala u kojoj smo ikada bili, ali smo našli način. Rode je pogodio veliki šut, to je ono što je potrebno u seriji kakva je ova“, smatra Pejdž.

Treći meč finalne serije biće odigran u subotu, 15. juna od 19 časova.