Metalac u Superligi, OKK u Prvoj ligi Srbije

Srbija KLS 15. mar. 202021:11 > 21:29
Podeli:
SK

Kompletirano je i poslednje kolo Košarkaške lige Srbije. Poznati su svih učesnici Superlige, kao i ekipe koje se sele u niži rang.

Pred mečeve poslednjeg dana nije bilo poznato ko će zauzeti osmo mesto, kao i koja ekipa će, pored Vojvodine, otići u niži rang. Iako je Metalac izgubio 102:83, poklopili su mu se ostali rezultati, u prvom redu u meču između Tamiša i Vršca (slavio domaćin 85:80). Formirao se krug od čak četiri ekipe, već pomenutih Metalca, Tamiša, Kolubare i Dunava koji je pre ovog meča morao da slavi u Novom Pazaru kako bi pobegao iz zone ispadanja. Na kraju je ekipa iz Banovaca dobila meč posle produžetka 100:93, iako je gubila i 16 razlike. Ipak, u ovom krugu najbolji je Metalac, jer ima četiri pobede, jednu više od Dunava i Kolubare, pošto je jedini oba puta pobedio nekog protivnika i to Tamiš. Na taj način se pridružio Borcu, Slobodi, Zlatiboru, Novom Pazaru, Dinamiku, Mladosti Admiral i Napretku iz Aleksinca i plasirao se u Superligu, gde ovih osam timova čekaju ABA ligaši Crvena zvezda, Partizan, FMP i Mega Bemaks.

Sa druge strane OKK Beograd imao je čak i šanse da uđe u Superligu da je pobedio u Čajetini. Međutim, poražen je 79:73, a na ruku mu nije išao rezultat iz Pančeva, pa je ostao poravnat sa Vršcem sa skorom 9-17. Međutim, Vršac ima obe pobede u međusobnom skoru i OKK Beograd će, uz Vojvodinu ići u Prvu ligu Srbije.

U jedinom meču koji nije imao takmičarski značaj Dinamik je savladao u Užicu Slobodu 78:77.