Saša: Smatram sebe delom ove kuće i istorije Zvezde

ABA League 10. jun 202011:37 > 11:41
sport klub

Saša Obradović je predstavljen kao novi trener Crvene zvezde. On je na Malom Kalemegdanu, na zvaničnoj konferenciji za medije rekao da je svestan očekivanja.

sport klub

Saša Obradović se najpre zahvalio predsedniku Crvene zvezde Nebojši Čoviću kao i svima koji su uložili trud da se ugovori prelazak iz Monaka.

Smatram sebe delom ove kuće, svakog ovog kamena, istorije Zvezde. Mislim da sam svih ovih godina zaslužio da budem trener Zvezde. svestan sam očekvianja, spreman sam fizički i psihični da izdržim ova velika očekvianja. Svestan sam grba, očekvianja naših navijača. Nadam se da ću ispuniti očekivanja„, rekao je Saša Obradović.

On je predstavio i svoje pomoćnike Milenka Bogićevića, Bogdana Karaičića i Dušana Markovića, a poručuje da će Zvezda igrati modernu košarku i da će imati konkurentan tim za Evroligu. 

Zvezda će igrati agresivnu, modernu košarku na oba kraja terena. Iako me neko stavlja među odbrambenog trenera, savremena košarka traži da se igra na oba kraja terena. Da napravimo što bolju i što kompetitivniju ekipu za Evroligu, imam uverenja i obećanja od kluba da ćemo imati dostjan tim da predstavljamo Srbiju i Zvezdu na najbolji mogući način„.

Obradović je rekao i da je ranije prilike da se ostvari ova saradnja, a pričao je i o rastanku sa Monakom.

Nije tajna, nekoliko pokušaja je bilo da se ovo ostvari. Želja je postojala već neko vreme. Sad su se stvorili uslovi, mislim da je najbolji momenat za mene kao trenera videćemo i za Zvezdu. Nije se radilo o otkupu iz Monaka, bio je dogovor koji i dalje traje. Imao sam podršku od njih jer su shvatili da je ovo pravi trenutak za mene. Nije bila laka odluka jer nisam hteo da ostavim ljude jer su mi značili dosta u mom trenerskom odrastanju„, kazao je Obradović koji nije mnogo pričao o sastavu ekipe. 

Mislim da je rano da pričamo o tome, razgovaramo o tome kakve su mogućnosti svih igrača, na osnovu toga ćemo da se vodimo. U ovom trenutku je rano da na to pitanje odgovorim. Očekujem da ćemo imati najbolji mogući tim„.