Vujošević: Trinkijeri je počinio veleizdaju

Podeli:
SK

Odlazak Andree Trinkijerija iz Partizana nikako nije mogao da protekne bez reakcije najtrofejnijeg trenera crno-belih Duška Vujoševića.

A reakcija je bila baš u njegovom stilu, oštra i direktna.

On je pametan čovek i odličan trener te vrste, rekao sam šta mu zameram… Ali od priče kada je došao, ‘tradizione di famiglia’, navijanje za Partizan, ‘ajmo pljeskavica, kajmak, neka i malo raskalašnost koja je meni malo i smetala, ali svaka njegova izjava bila je investicija, pa i kad kaže ‘dobar dan’. Ušao je pod kožu ovom narodu načinom na koji je došao, pričom, rezultatima koji nisu bili samo njegovi već su zasluga njega, tima i rukovodstva kluba koje je obezbedilo finansijska sredstava nezamisliva za Partizan iz perioda pod rukovodstvom Predraga Danilovića i Vlada Divca, te mene kao trenera, kada smo u kontinuitetu pravili jako dobre rezultate. Ja sam prvi put posumnjao u Trinkijerija kada je rekao da mi imamo sreću što je predsednik veliki sportista. On je tom izjavom tražio direktnu konekciju i obezbeđivao leđa. I sve ove njegove igre na Tviteru, nemušto opraštanje od publike, pa što ideš, čoveče? Zašto u prvoj teškoj situaciji napuštaš klub i hoćeš da ideš iz zemlje koja ima sreću što ima takvog oca nacije, u neku sigurnu zemlju Nemačku, u kojoj nema te sreće. Ovo što je uradio Trinkijeri, volim da nazivam stvari pravim imenima, pogotovo posle svega što je pričao, da je ovde pre svega emotivno, ne iz materijalnih razloga. Ti u stvarnoj situaciji kada radiš s nekim uvek ima problema, ali se rešavaju ljudski, zato mislim da je Trinkijeri napravio veleizdaju, ako treba tačno da kažem šta je uradio u odnosu na ono što je proklamovao, obećavao i pričao. I još pokušava da taj njegov potez bude neko drugi kriv, da je primoran na to – rekao je Vujošević u intervjuu za „Nova.rs

Povezano

Očekivano, dotakao se i Crvene zvezde.

Jedini profiter od korone je Crvena zvezda u košarci. To jeste nesreća i udružili su se svi neprijatelji Partizana od kovida do Vučića, i zašto to kažem? Postoji obećanje od Bartomeua da će jedna ekipa iz Beograda dobiti A licencu na 10 godina od sledeće sezone (2021/2022. prim.aut), ne ove koja sledi. Počela je priča kako se FIBA bori da povrati takmičenje, to je jedina krovna organizacija u bilo kom sportu koja je izgubila svoje najjače takmičenje, i sama je kriva zbog ovakve pozicije evropske košarke, već sam sebi dosadan s tom pričom. Partizan je imao pristojnu ponudu da ode u FIBA, ali bi time otvorio put Crvenoj zvezdi ka licenci, koji je i sada manje-više otvoren. I morali su to da odbiju i da ostanu u trci za najkvalitetnije evropsko takmičenje gde je Partizanu mesto i po tradiciji, i prema svemu. Zvezda je na koronu ušla u Evroligu i država ju je finansijski propratila, kao da su to krvavo zaradili na terenu. Doveli su odličnog trenera Obradovića, centra Noka, Lojda iz Valensije, i po prvim potezima vidi se da je to ogroman budžet koji nije napravljen sposobnošću ne znam koga, već država to prati. Oni igraju Evroligu i napraviće tim koji dostojno reprezentuje Srbiju u Evroligi, a u pozadini je sakriven interes da se osvoji licenca na takav način. I napraviće tim koji ima mnogo veću finansijsku podršku države od Partizana a treba da igraju zajednu u Jadranskoj ligi i da se bore.