Marko Barać novi trener Mege

ABA League 20. jun. 202216:373 komentara
Podeli:
Marko Barać
bcmegabasket.net

Pošto je otišao Vlade Jovanović Mega je ekspresno našla novog trenera. Tu funkciju preuzeo je Marko Barać koji je potpisao na dve godine.

Baraću će u stručnom štabu pored Đorđa Ilića, pomagati i Tomislav Tomović koji je u Megu došao iz redova kineskog Šandonga, umesto Vuleta Avdalovića koji je prošle nedelje promovisan u novog trenera OKK Beograda.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, novi šef stručnog štaba kluba je istakao da s nestrpljenjem očekuje početak priprema za novu sezonu:

– Mega je klub koji je sa aspekta struke i organizaciono bio jako dobro pokriven svih ovih godina. Stoga se zahvaljujem na ukazanom poverenju i daću sve od sebe da se taj trend nastavi. Mega se pozicionirala kao vodeći klub po produkciji igrača za najviši nivo košarke, pri tome ciljajući dobar takmičarski rezultat. Sve to je nešto što meni kao treneru u ovom momentu karijere savršeno odgovara i tu su nam se ambicije poklopile u potpunosti. S nestrpljenjem očekujem početak priprema na novu sezonu – rekao je Barać.

Novi trener Meg Marko Barać je rođen 18. marta 1989. godine u Beogradu. Trenerskom karijerom je počeo da se bavi 2009. godine kao pomoćni trener u mlađim selekcijama Superfunda a potom i Crvene zvezde, da bi potom 2013. godine postao glavni trener italijanske ekipe Ortona, posle koje je bio pomoćni trener u poljskom timu Čarni Slupsk. Od decembra 2016. godine do juna 2018. je bio glavni trener Torlaka, a potom jednu sezonu i trener Mladosti Zemun, dok je prethodne tri godine bio pomoćni trener Igokee. U prethodnom periodu je u više navrata bio pomoćni trener mlađih nacionalnih selekcija Srbije sa kojima je osvojio bronzu na U18 Evropskom prvenstvu 2012. godine, srebro na U19 Svetskom kupu 2013. godine i bronzu na U20 Evrobasketu 2014. godine.

Komentari

Vaš komentar