Partizan dodatno kažnjen, KLS ne želi u KSS

Srbija KLS 16. sep 202223:446 komentara
Podeli:
KK Partizan NIS
KK Partizan NIS

Lepa ideja rukovodstva KLS se ovog vikenda sprovodi na Staroj planini. U susret novoj sezoni elitnog domaćeg takmičenja održava se radno druženje na svim nivoima ove organizacije.

Održane su sednice Predsedništva KLS i Skupština KLS, sastanak sa trenerima KLS ligaša, a u subotu su na programu radionice sa sudijama i delegatima KLS.

Povezane vesti

Konstruktivno se raspravlja o budućnosti srpske klupske košarke i unapređenju nacionalne lige, odziv i atmosfera su izvanredni, razmenjuju se ideje i mišljenja i van obaveznih i službenih aktivnosti, ali se mora naglasiti da se trodnevnom skupu na srpskoj planinskoj lepotici nisu odazvali Partizan i Borac.

„U zaista divnom ambijentu smo okupili sve činioce KLS i veoma smo zadovoljni kako sve protiče na našim sastancima, koji delom imaju i edukativan karakter. Tako je naš sudija Vladimir Jevtović održao veoma korisno i zanimljivo predavanje trenerima i upoznao ih sa predlozima nekih novina u propozicijama takmičenja, koji su stavljeni na glasanje. Usvojene su, dakle, propozicije za narednu sezonu, kao i finasijski plan za nastupajuću takmičarsku godinu“, istakao je Aleksandar Grujin, direktor KLS.

Grujin je izrazio veliku zahvalnost domaćinu skupa, hotelu „Stara planina“, na čijem čelu je Goran Karadžić, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde.

Partizan dodatno kažnjen, status i dalje nepoznat

Neizbežna tema minulog proleća i leta na isteku je i status Partizana, posle odbijanja crno-belih da učestvuju u plej-ofu KLS protekle sezone.

„Kao što je poznato, Partizan je kažnjen finansijski sa 1.800.000 dinara, a sada i dodatno sa 900.000 zbog neizmirenog duga. KLS po Statutu može da donese odluku o statusu Partizana, ali smo se obratili i UO KSS da iznese sud o tome, očekujem da će o tome da raspravlja na prvoj sednici. Tada ćemo doneti konačnu odluku“, saopštio je Grujin“.

„Izuzetnu zahvalnost dugujemo hotelskom preduzeću „Stara planina“ i gospodinu Goranu Karadžiću na gostoprimstvu i na tome što je prepoznao značaj KLS. Stara planina će nam ubuduće biti stalna destinacija, mesto okupljanja svake godine uoči starta sezone“.

Na Skupštini KLS su predstavnici OKK Beograda pokrenuli inicijativu o glasanju o poverenju predsedniku Udruženja ligaša Darku Jovičiću, zbog, kako su istakli, sukoba interesa, koja je jednoglasno odbijena od strane ostalih učesnika ovog skupa.

„Jovičić od aprila nije zakonski zastupnik Tamiša, tako da nema reči o bilo kakvom sukobu interesa“, objasnio je Grujin.

Privatna arhiva

Takođe, raspravljalo se o eventualnom povratku KLS pod okrilje KSS, ali i to je glatko odbijeno.

„Osamnaest članova je bilo protiv, a jedan uzdržan“, istakao je Grujin.

A na popodnevnom sastanku trenera KLS usvojeno je nekoliko novina, uvedena je video provera na ligaškim utakmicama, zatim su uvedene neke izmene oko karakterisanja namernog faula, i faula dok traje „mrtvo vreme“, kada je lopta još kod sudije, ili igrača, koji treba da izvede aut, a sve to u poslednja dva minuta utakmice.

Naime, ako se dogodi faul na terenu dok još lopta nije izvedena iz auta, dosuđuje se jedno slobodno bacanje u korist oštećene ekipe i izvođenje lopte sa strane, koja je najbliža mestu gde je napravljena lična greška. Ako je faul načinjen u zadnjem polju, ekipa zadržava posed lopte i dobija 24 sekunde za napad, a ako se faul dogodio u prednjoj polovini terena, onda ekipa dobija sve isto, ali 14 sekundi za napad, što daje trenerima nove varijante za taktičke kombinacije u finišu utakmica.

 

Komentari

Vaš komentar