Plej-of KLS: Mega pregazila Lale, Simanić na nivou

Podeli:
Boriša Simanić
foto: Zadar/Zvonko Kucelin

Prvi susret polufinala plej-ofa KLS pripao je ubedljivo ekipi Mege, koja je na svom parketu deklasirala novosadsku Vojvodinu - 87:60 i povela u seriji 1:0.

Bio je to duel potpuno neravnopravnih rivala, Beograđani su dominirali od početka do kraja susreta. Sve dovoljno ilustruje podatak da su izabranici trenera Vlade Jovanovića na poluvremenu imali čak 37 poena prednosti, a u nastavku i maksimalnih 38 koševa viška.

Novosađani su delovali potpuno nemoćno pred naletima raspoloženog domaćeg tima, u kojem su prednjačili Boriša Simanić i Samson Ružencev.

Simanić je upisao dabl-dabl učinak, postigao je 18 poena (7-5 za dva, 4-1 za tri, 5-5 slobodna bacanja) i 12 skokova, a Ružencev je zabeležio 16 poena (7-4 za dva, 6-2 za tri, 2-2 slobodna bacanja) i 2 skoka. Dobre saradnike su imali u Aleksi Uskokoviću i Mihailu Mušikiću, koji su postigli po 10 poena. Prvi je uknjižio 4 skoka i 4 asistencije, a drugi 5 skokova i 4 asistencije. 

U timu Vojvodine Dušan Beslać je ubacio 16 poena, 5 skokova i asistenciju. A po 12 poena upisali su Nemanja Popović i Petar Rakićević. Popović je na svom kontu imao i 5 skokova i 7 asistencija, a Rakićević 4 skoka i 4 asistencije.

Večeras igraju Borac i Mladost iz Zemuna.

Drugi polufinalni susret ovih timova na programu je 16. maja u Novom Sadu.

Komentari

Vaš komentar