Radnički slavio u Kraljevu, blistao Katić

Podeli:
Photo by Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Na subotnjim mečevima 5. kola Košarkaške lige Srbije postignuri su ovi rezultati: Slodes - Tamiš 81:69, Zlatibor - Sloboda 71:87, Kolubara - Dunav 86:83, Sloga - Radnički 81:87.

Slodes i Tamiš su odigrali zanimljiv meč, ekipe su se smenjivale u periodima dobre igre i jednocifrenog vođstva, ali su Beograđani bili bolji od Pančevaca kada je bilo najpotrebnije, u drugoj polovini četvrte četvrtine. Lazar Vasić iz Slodesa je ubacio 21 poen, dodao 4 skoka i 5 asistencija, a Ivan Smiljanić je za Tamiš uknjižio 21 poen, 4 skoka i 2 asistencije.

U komšijskom duelu Zlatiboraca i Slobode, pobedili su gosti iz Užica, koji su u drugom poluvremenu dominirali, stigavši i do „plus 22“. U pobedničkom sastavu Đorđe Dimitrijević je upisao 20 poena i po 3 skoka i asistencije, a Nedeljko Prijović je imao dabl-dabl učinak sa 19 poena i 12 skokova, dok je Dušan Kutlešić iz ekipe Zlatibora zabeležio 21 poen, 5 skokova i 2 asistencije.

Kolubara je većim delom utakmice sa Dunavom imala osetno vođstvo, da bi na kraju izborila tesan trijumf. Nikola Simić iz Lazarevca upisao je 24 poena, 3 skoka i 6 asistencija, a Dušan Tanasković iz Dunava je imao dabl-dabl učinak, 27 poena, 13 skokova i 1 asistenciju.

Kragujevčani su slavili i Kraljevu, predvođeni veteranom Raškom Katićem, koji je na svom kontu imao 21 poen, 6 skokova i 4 asistencije, a Filip Samojlović je za Slogu postigao 18 poena.

Tabela: Vojvodina, Sloboda, Metalac, Mladost 3-1, Leskovac Zdravlje, Radnički, Vršac, OKK Beograd, Tamiš 2-2, Dinamik 2-1, Kolubara 1-3, OKK Novi Pazar 2-1, Sloga, Zlatibor, Dunav i Slodes 1-3. 

 

Komentari

Vaš komentar