Srbi, Rusi, Turci… Završen Partizanov kamp u Krupnju

Podeli:
KK Partizan NIS

Košarkaški klub Partizan bio je organizator kampa u Krupnju, a kroz program crno-belih prošlo je više od 160 mladih igrača uzrasta od 7 do 18 godina.

Od 20. do 28. jula talentovani, i oni manje talentovani, košarkaši iz Srbije, Rusije, Ukrajine i Turske trenirali su pod budnim okom trenera mlađih kategorija kluba iz Humske.

Osim košarkaškog znanja, polaznici kampa su imali priliku da i da učestvuju u različitim radionicama, probude ekološku svest i posete značajna kulturno-istorijska mesta u Krupnju i okolini.

Povezane vesti

Svi igrači su prošli kroz radionicu, gde su naučili puno vežbi za oporavak, prevenciju povreda i pravilno uvođenje tela u sam trening. Turistička organizacija Opštine Krupanj, učinila je da polaznici kampa saznaju više o teškim bitkama koje je srpska vojska u ovom kraju vodila protiv Austro-Ugarske u Prvom svetskom ratu. Poseta Mačkovom kamenu, na planini Jagodnji, bila je jedna od najupečatljivijih aktivnosti van terena.

Deo letnjeg kampa bili su i pobednici takmičenja na Kalemegdanu, njih čak 11 koji su zahvaljujući kompaniji Mocart izborili za priliku da treniraju sa crno-belima. Za najmlađe učesnike, organizovana je i „likovna kolonija“, a najkreativniji radovi po izboru trenera, osvojili su nagrade.

Poslednjeg dana kampa, organizovana su brojna košarkaška takmičenja. Izazovi su prilagođeni različitim starosnim kategorijama, a svi učesnici takmičenja su pokazali veliku borbenost ali i pravo drugarstvo, jer podrška za drugove nije prestajala tokom više od dva sata.

 

Komentari

Vaš komentar