Tepić: Kup je specifično takmičenje, svi su motivisani

Srbija KLS 10. feb. 202115:25 > 15:35
Podeli:
Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović očekuje od svog tima da maksimalno kocnentrisanu pristupi mečevima u Kupu Radivoja Koraća. Kapiten Milenko Tepić nada se dobrom rezultatu protiv Mladosti u četvrtfinalu.

Megi će u četvrtfinalu rival biti Mladost iz Zemuna, a meć je na programu u četvrtak od 15 časova.

„Radi se o veoma važnom takmičenju u kome se igraju maksimalno tri utakmice do trofeja. Neki smatraju da je zbog toga najlakše, ja ne delim to mišljenje jer je to sistem u kome posle svake utakmice može da se ide dalje ili se vratiš kući. Svako od učesnika Kupa, bez obzira na nivo takmičenja u kome učestvuje, gaji svoje ambicije. Zbog ovakvog sistema svaki učesnik ima svoju šansu da završi u finalu ili čak osvoji trofej. Mi imamo svoje ambicije, pokušaćemo u svakoj utakmici koja je ispred nas od početka budemo maksimalno koncentrisani i fokusirani. Želimo da damo sve od sebe da na ovom takmičenju budemo što bolji“, rekao je trener Vladimir Jovanović.

povezane vesti

Kapiten Milenko Tepić svestan je šta njegova ekipa mora da uradi kako bi ostala u takmičenju.

„Kup je jako zanimljivo takmičenje koje ima specifičnu težinu, svaka utakmica je ‘ideš dalje ili ispadaš’, što povećava pritisak i daje mu posebnu draž. Svi timovi dolaze posebno motivisani svako tu vidi neku svoju posebnu šansu. Bez obzira na sve to, na nama je da se spremimo kao što smo to i do sada radili, bez velikog pritiska, da se koncentrišemo samo na sledećeg protivnika i da tako gledamo utakmicu. Naš prvi protivnik je ekipa Mladosti koja ima veoma dobar tim, nisu slučajno prvi u KLS. Imaju i dobar broj kvalitetnih i stranih igrača. Na nama je da pronađemo njihove mane u igri i način na koji da ih napadnemo, da odigramo dobru utakmicu za koju se nadam da će nas odvesti u polufinale“, istakao je Tepić.

Mega je igrala tri puta u finalu Kupa Radivoja Koraća uz jedan osvojen trofej 2016. godine, kada je savladala Partizan sa 85:80.

Trener Vladimir Jovanović će na finalnom turniru računati na sledećih 14 igrača: Nikola Mišković, Dejšon Smit, Filip Petrušev, Milenko Tepić, Stefan Momirov, Marko Simonović, Mihailo Jovičić, Luka Cerovina, Karlo Matković, Malkolm Kazalon, Aleksandar Langović, Nikola Jović (2003), Nikola Đapa (2004) i Danilo Labović (2003).

Komentari

Vaš komentar