Bahčešehir se ne šali, stigli Preldžić, Sloter…

Turkey TBL 16. jul 20181:53 > 2:07
Podeli:
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Novi turski superligaš Bahčešehir je ušao na mala vrata u tursku košarkašku elitu jer će zameniti Eskišehir koji se povukao iz tog takmičenja. Ipak i pored toga klub je spremno dočekao nenadani ulaz u Superligu i sprema ozibljan tim za sledeću sezonu.

Bahčešehir je dogovorio saradnju sa košarkašem koji je važio nekada za najperspektivnijeg igrača Turske, Emirom Preldžićem. Ovaj igrač, koji je inače rođen u Zenici je imao dosta teške sezone iza sebe pre svega zbog povreda, a poslednju je proveo u Galatasaraju.   

Osim njega klub iz azijskog dela Istanbula dovodi i Markusa Slotera koji je svojevremeno igrao čak tri sezone za Real Madrid, a bio je i u Darušafaki i Virtusu iz Bolognje odakle će se vratiti u Tursku. 

U tim dolazi i Endi Rautins iz Banvita. Ovaj Kanađanin je već neko vreme u Turskoj gde je stekao renome odličnog šutera, a sa te strane će u klubu imati i pomoć jer će svlačionicu deliti sa Krisom Bebom koji dolazi iz Lokomotive Kubanj. 

U Bahčešehiru inače ostaje Di Džej Vajt koji je svojevremeno bio igrač Oklahoma Siti Tandera, Šarlota i Bostona.

Spekuliše se i da bi ovaj ambiciozni klub mogao u Tursku da vrati i Džordana Tiodora koji je pretprošle sezone briljirao u dresu Banvita, dok je u prošloj sezoni igrao za Armani.