Turska Superliga ima novi klub

Turkey TBL 13. avg. 202012:46 > 12:53
Podeli:
Aykut Akici/Euroleague Basketball via Getty Images

Ekipa Petkima će biti novi turski superligaš, saopšteno je u četvrtak. Taj tim iz Izmira će nastupiti umesto Bakirkoja, tačnije ekipe koja je nosila naziv ITU prethodne sezone.

Ekipa ITU nije dobila licencu zbog toga što nije ispunila finansijke kriterijume. Umesto da turska Superliga ima 15 ekipa što je bio slučaj pre nekoliko godina, ovog puta je priliku da uđe u ligu dobio Petkim iz Izmira.

To će biti jedini novajlija u novoj sezoni turske košarkaške Superlige jer je prethodno bilo odlučeno da ovo takmičenje igraju svi timovi koji su se već u njemu nalazili u sezoni 2019/20.

Petkim je inače godinama bio među ozbiljnijim konkurentima za ulazak u elitu, ali mu je promocija konstantno izmicala. Klub ima moćnog sponzora, naftnu kompaniju Sokar iz Azerbejdžana, a za sledeću sezonu su potvrdili visoke ambicije dovođenjem litvanskog trenera Kestutisa Kemzure.

U klub će stići i iskusni litvanski plej Šarunas Vasilijauskas koji godinama igra u Turskoj. Petkim su pojačali i mnogi domaći igrači poput Egea Arara iz Galatasaraja, a stići će i Kendrik Rej, Ian Hamer i Tomas Vimbuš.