Đorđević: Da zaboravimo na ovo i da se odmorimo

Podeli:
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Fenerbahče je na pragu velikog uspeha. Vodi 2-0 u finalnoj seriji turske Superlige i već u narednoj utakmici može da overi titulu šampiona Turske, prvu još od 2018. godine. Tako bi prekinuo vladavinu Anadolu Efesa kog je u drugoj utakmici u seriji Fener razbio velikom razlikom.

Efes je igrao drugi meč sa Vasilijem Micićem što nije bio slučaj u otvaranju serije. Ipak ni to nije pomoglo evropskom šampionu koji je naišao na raspoloženijeg i odmornijeg protivnika.

Trener Đorđević je rekao da je očekivao ulazak Vasilija Micića i Adrijena Moermana u ovu seriju te da je Fener zato bio spreman na to.

„Bili smo koncentrisani i fokusirani. Celu godinu smo radili na tome da imamo prednost domaćeg terena jer je važno početi uz podršku navijača. Oni su nam doneli neverovatnu podršku. Naše vođe Jan i Nando su neverovatno mnogo doprineli, a Markovi neverovatni pogoci su bili veoma dobri. Uvek međutim sve počinje iz odbrane, to je najvažniji faktor. Ima ideja, ima pravila i sve to pokuašvamo da prenesemo na teren. Ključno je da smo igrali kao tim. Uvek smo ekipa koja voli da deli loptu. Treba da zaboravimo na ovo veče, da se odmorimo i pripremimo“, rekao je trener Aleksandar Đorđević.

Marko Gudurić je u ovoj pobedi Fenera ubacio 18 poena i bio je najzaslužniji za veliki trijumf.

„Bili smo fokusirani, energični, podrška navijača je bila neverovatna. Sada je 2-0 i treba nam još jedna pobeda. Moramo da se odmorimo i regrupišemo. Treba da idemo u sledeći meč uz istu energiju i koncentraciju“, kazao je Marko Gudurić.

Treći meč u seriji je na parketu Anadolu Efesa u Sinan Erdem Domu u subotu od 18 časova i gledaćete ga na Sport Klubu HD.

Komentari

Vaš komentar