Druga pobeda Bešiktaša, Andrić solidan u porazu

Podeli:
Matthias Balk/Pool via Getty Images

Na nedeljnim utakmicama 5. kola turske elitne lige postignuti su ovi rezultati: Jalovaspor - Bešiktaš 68:74, Petkim Spor - Turk Telekom 71:59, Merkezefendi - Afion Beledije 87:79.

Duel Jalovaspora i Bešiktaša obilovao je uzbuđenjima i preokretima, a tim iz Istanbula se bolje snašao u poslednjoj deonici i izborio miran trijumf.  Egehan Arna je predvodio svoj tim do pobede sa 19 poena, 5 skokova i 2 asistencije, a kod poraženih, Lamont Džons je ubacio 21 poen, dodao 4 skoka i 2 asistencije.

Petkim Spor je od sredine prve deonice počeo da gradi osetnu prednost i do kraja utakmice je gazio u pobedničkom ritmu. U redovima pobednika najbolji je bio Rajt Foreman, zabeležio je 27 poena, 6 skokova i 6 asistencija. A Eron Herison iz Turk Telekoma je meč zavšrio sa 22 poena, 2 skoka i 4 asistencije.

Merkezefendi je većim delom susreta sa Afionom igrao bolje i sigurnije, od kraja treće četvrtine imao, uglavnom, dvocifrenu prednost i rutinski slavio.

Adam Terel Smit je za pobedničku ekipu upisao 15 poena, 2 skoka i 4 asistencije, a u poraženom sastavu Donatas Tarolis 19 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Mihajlo Andrić je ubacio 9 poena i dodao 2 skoka i 2 asistencije.

Poredak na tabeli: Pinar Karšijaka, Fenerbahče i Tofaš 4-1, Gaziantep, Anadolu Efes i Galatasaraj 3-2, Jalovaspor, Turk Telekom, Bačešir, Bursa Spor, Afion Beledije, Merkezefendi i Bešiktaš 2-3, Darušafaka 2-2, Petkim Spor 1-4, Bujukčekmeče 1-3.

Komentari

Vaš komentar