Fener se mučio, ali ostao neporažen

KK Partizan NIS

Fenerbahče je stigao do nove pobede posle velike drame u duelu sa Bahčeširom - 79:78. A na ostalim susretima 3. kola turske Super lige postignuti su ovi rezultati: Petkim Spor - Galatasaraj 81:95, Darušafaka - Tofaš 94:78 i Bursaspor - Bešiktaš 73:76.

Fenerbahče se pošteno namučio u gostima protiv Bahčešira, na kraju je uz mnogo sreće slavio minimalnom razlikom. Izabranici Aleksandra Đorđevića su posle „minus 5“ na kraju prvog perioda, imali „plus 2“ na poluvremenu, a zatim do kraja treće četvrtine bili u jednocifrenom vođstvu. Posle toga je rezultatska klackalica potrajala do kraja meča, a Fener je i posle 3. kola ostao neporažen.

U pobedničkoj ekipi Nando De Kolo je zabeležio 15 poena, 2 skoka i 5 asistencija, a Jan Veseli 10 poena, 7 skokova i 2 asistencije, dok je kod poraženih Džamar Smit upisao 19 poena.

Galatasaraj je rutinski slavio u gostima protiv ekipe Petkim Spor. Izjednačena borba je vođena samo u prvoj četvrtini, posle čega su gosti stekli dvocifreno vođstvo do maksimalnih 16 poena.

U Galatasaraju su po 20 poena postigli Keri Divon Blekšir, koji je dodao 9 skokova i De Von Akon Parsel sa 3 skoka.

Darušafaka je lako stigla do pobede nad Tofašem, tako što je od prvog do poslednjeg trenutka meča održavala prednost, koja je u drugom poluvremenu iznosila 24 poena. U pobedničkom sastavu Nejtan Njumen Buti upisao 25 poena i 5 skokova, a u Tofašu Tomisalv Zubčić 13 poena i 4 skoka i 4 asistencije.

Bešiktaš je izborio tesnu pobedu u Bursi posle mnogo uzbuđenja i preokreta. Džordan Boun je zabeležio 21 poen, 7 skokova i 2 asistencije za goste, a kod domaćih najbolji je bio Elerik Frimen sa 26 poena, 2 skoka i 2 asistencije.

Tabela: Fenerbahče 3-0, Galatasaraj, Darušafaka, Tofaš 2-1, Anadolu Efes i Pinar Karšijaka 2-0, Bahčešir, Bursaspor i Bešiktaš 1-2, Turk Telekom, Gaziantep, Merkezefendi i Afion 1-1, Petkim Spor 0-3, Jalova Beledije i, Bujukčekmeče 0-2.  

Komentari

Vaš komentar