Saša Obradović: Rastemo sa našim rezultatima

ULEB Eurocup 17. jan 201814:48 > 14:50
Podeli:
Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images

Košarkaši Lokomotive Kubanj, koje sa klupe uspešno predvodi srpski stručnjak Saša Obradović, trenutno se nalaze u izuzetnoj rezultatskoj seriji.

Ekipa iz Krasnodara je u nizu od ukupno 22 pobede i to devet u VTB ligi, jedanaest u Evrokupu i dve u Kupu Rusije, a poslednji poraz, jedini u sezoni, doživeli su još sredinom oktobra prošle godine od Uniksa. Obradović je objasnio šta je razlog za tako dobre rezultate.

– Ključ serije je u jednoj konstantnosti na treninzima, pristupu utakmicama i  obavezama i jakom kolektivu koji iz nedelje u nedelju raste zajedno sa svojim rezultatima. Uspeli smo da izgradimo dobru timsku hemiju, da ekipa igra po mom ukusu, pre svega čvrsto u odbrani, sa jednostavnim rešenjima u napadu. Ne razmišljamo previše o seriji koju smo napravili, već samo o svakoj sledećoj utakmici i svakom sledećem treningu. Da budemo maksimalno koncentrisani na naše obaveze i da uvek dajemo svoj maksimum –kaže Obradović.

Tim iz Krasnodara je jedini u Evrokupu sa maksimalnim učinkom od 13 pobeda iz 13 mečeva i to je razlog što mnogi ekipu Saše Obradovića vide kao glavnog favorita za osvajanje tog takmičenja.

– Uvek je teško nositi ulogu favorita, ali se u takvim okolnostima prave šampioni i gradi pobednički karakter. Kada ste jedini tim u takmičenju bez poraza posle 13 utakmica, onda je to potpuno očekivano, međutim ja ne dozvoljavam da to predstavlja opterećenje mojim igračima. Svestan sam da će iskušenja biti sve veća i da ćemo morati da dižemo formu, da bi bili najbolji kada to bude najpotrebnije – smatra Obradović.

Getty Images/Alexander Hassenstein

Srpski trener kaže da su trenutni rezultati samo temelj za ono što njegovu ekipu tek čeka u nastavku sezone.

– Mi imamo dobar mentalni pristup, dobru fizičku i taktičku pripremu, čvrst karakter i timsku hemiju koji su nam doneli sve ove pobede do sada. Međutim, sve ovo radimo da bi bili najbolji kada se bude odlučivalo o peharima i o borbi za plasman u Evroligu, kako u Evrokupu, tako i u VTB ligi – objasnio je Obradović.

Lokomotiva trenutno zauzima prvo mesto u grupi G Top 16 faze Evrokupa sa tri pobede posle tri kola. U VTB ligi, Obradovićev tim je trenutno prvi, ispred ekipa Uniksa i  CSKA.