Dženings: Nikad više sa tatom i sinom!

ULEB Eurocup 15. nov 201814:51 > 17:06
Podeli:
Getty Images/Jonathan Daniel

Poruka Brendona Dženingsa na Instagramu uzdrmala je temelje Košarkaškog kluba Zenit iz Sankt Peterburga.

Ni 24 časa posle pobede nad Partizanom (75:71) u 7. kolu Evrokupa, Amerikanac je objavio poruku sledeće sadržine.

Životna lekcija. Nikad više neću igrati u timu, u kojem je otac trener SINU! Nikad više!”

Instagram screenshot

Iskusni plej očigledno nije olako prešao preko preterane „slobode u igri”, koju je i u meču protiv Partizana imao Sergej Karasjov (25), sin prvog trenera Vasilija. Rus je za 32 minuta postigao 21 poen, uz šut 17-7 i bez ijedne asistencije! Sa druge strane, Dženings je dodao 8 poena, za 20 minuta, koliko je proveo na terenu.

Ostaje da se vidi da li će tekst na Instagramu, koji je istini za volju brzo i obrisan, biti klica razdora i da li će se Dženings zadržati u Sankt Peterburgu do kraja sezone. Sada 29-godišnjak, u karijeri je igrao za Milvoki Bakse, Detroit Pistonse, Orlando, Njujork, Vašington… Ove sezone u Evroligi odigrao je pet mečeva, na kojima ima prosek od 9 poena.

O pisanju Brendona Dženingsa na društvenim mrežama, generalni direktor „Zenita” Aleksandar Cerkovni rekao je ovo:

Ako budem komentarisao emocije igrača na društvenim mrežama, kvalitet igre naše ekipe neće se popraviti. Imamo gust raspored mečeva, u nedelju novu utakmicu i malo je verovatno da ćemo sa takvim izdanjem ponovo pobediti. Zadovoljni smo samo zbog činjenice što nismo izgubili od Partizana, ali je jasno da nam predstoji još puno posla u budućnosti”, rekao je Cerkovni.