Parahovski: Prvi put u Pioniru, ludo je, ali uspeli smo

ULEB Eurocup 31. jan 20199:11 > 9:13
7Days EuroCup

Artsjom Parahovski, junak pobede Ritasa nad Partizanom u Beogradu 78:77, kaže da je njegov tim sve vreme verovao u pobedu.

“Veoma je teško igrati ovde, prvi put sam u odvoj dvorani. Navijači su ludi, toliko dobro navijaju za svoj tim. Mi nismo imali sreće u nekoliko utakmica koje smo izgubili u poslednjim sekundama, a sada smo mi imali taj šut i ja sam pogodio“, kaže Parahovski i dodaje:

Povezano

“Verovao sam, ostao miran i pokušao da pomognem svom timu. Kažem, jako je teško igrati ovde, od navijača ni ne čuješ saigrače. Atmosfera je odlična, ali mi uvek verujemo u sebe i drago mi je što smo pobedili“.

Beloruski centar meč je završio sa 22 poena (10-11 iz igre) i 8 skokova, a trener Dainijus Adomaitis kaže da je kontrola skoka bila ključna stvar.

„Najvažnije je da smo kontrolisali ritam utakmice i skok. Kada smo imali oscilacije, Partizan je uspevao iz drugog i trećeg napada da postigne poene i bio je u situaciji da preokrene. Najbitnija stvar je da smo uspeli da igramo u ovakvoj atmosferi i da smo izdržali pritisak. Imali smo dve izjednačene utakmice s Albom, a izgubili smo ih. Nekada morate da imate sreću u sportu. I u ovoj je bila potrebna sreća, sada je bila na našoj strani, jedan šut je odlučio pobednika, tako da je i Partizan mogao da slavi“, kaže Adomaitis.

Alba je trenutno prva na tabeli sa skorom 4-1, a Partizan, Ritas i Monako imaju po 2-3. Crno-beli nemaju šanse za prolaz dalje, dok će Ritas i Monako u međusobnom okršaju u Viljnusu odlučiti ko će u Top 8 fazu.