"Rekao sam mu u šali da umukne, nije pričao mesec dana"

ULEB Eurocup 3. okt. 201917:23
Podeli:
Rob Carr/Getty Images

Krilni centar Lokomotive Sem Deker najveće je pojačanje ruskog kluba i kaže da ne sme da misli o povratku u NBA.

“Jeste, želim da se vratim u NBA ligu, ali sada želim da se dokazujem svakog dana, da pokažem ko sam i da pokažem da mogu da budem efektan gde god da igram. Ako svakog dana budem mislio na NBA, to će mi skrenuti misli sa onoga što je Lokomotivi potrebno u ovom trenutku. Moram samo da budem svoj, da pomognem Lokomotivi, a ostalo će se desiti samo od sebe“, izjavio je Deker u intervjuu za litvanski 15min i dodao:

“U NBA je bio vatromet emocije, mnogo stvari nije zavisilo od mene. Imao sam neke dobre momente, ali ima i onih na koje nisam ponosan. Ipak, naučio sam iz toga – vredne su mi te godine u NBA i nadam se da neće biti moje poslednje, svaki Amerikanac želi da igra tamo“.

Povezano

Takođe, 25-godišnji košarkaš podelio je jednu zanimljivu anegdotu iz vremena kada je sa igračem Žalgirisa Najdželom Hejsom igrao zajedno na Viskonsinu.

“Jednom je izvalio neku glupost, a ja sam mu u šali rekao: ‘Oh, umukni, čoveče‘. Rekao je ‘OK‘. I bukvalno nije govorio mesec dana. Nije pričao ni sa kim iz svlačionice. Izluđivao me je. Rekao sam mu da hoću da pričamo, a on nije rekao ni reč“.

Deker je bio 18. pik na draftu 2015. godine, nosio je dresove Rokitsa, Klipersa, Kavsa i Vizardsa.