Novica: U plej-ofu moraš da gaziš, da se pobiješ

ULEB Eurocup 4. mar 202023:46 > 23:48
Podeli:
KK Partizan NIS

Centar Partizana Novica Veličković istakao je posle pobede nad Trentom 91:75 da ekipa ne sme da se opusti ni u jednom trenutku, protiv kog god protivnika da igra.

Crno-beli su postigli važnu pobedu, prvo mesto u grupi i obezbedili prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

Povezano

U javnosti se stvorila slika da je Trento tim koji ćemo lagano dobiti, a oni su pokazali da i te kako znaju da igraju. Pribojavao sam se da u Beogradu ne ispustimo prednost domaćeg terena. Mislim da smo rutinski odigrali meč, ali za nauk je da nema opuštanja. Očekuje nas Mega u ponedeljak. Nama treba pobeda za prvo mesto, a njima je u pitanju ostanak u ligi”, istakao je Veličković.

Ekipa je imala priliku da odmori, a on sâm je bio sa nacionalnim timom.

Pauza zna da deluje kontraproduktivno. Nemaš utakmice deset dana, gledaš da se regenerišeš i onda resetuješ i ono što si imao. Mi smo od samog derbija, preko Budućnosti, Virtusa u gostima i Kupa imali gust raspored. Bila nam je potrebna pauza, ali treba se vratiti na kolosek”.

Partizan u četvrtfinalu dočekuje Uniks. Upitan da li je možda priželjkivao Monako, veteran je rekao:

Mislim da Uniks ima par preizbiljnih individualaca. Igrao sam sa Džamarom Smitom i to je jedan do boljih šutera sa kojima sam ikada imao priliku da treniram. On igra u Uniksu već par godina, zaista je preozbiljan igrač. Imaju još par igrača, da ih ne nabrajam. Monako, sa druge strane, igra tvrdo. Bilo mi je svejedno koga ćemo dobiti. Uniks je jedna od ekipa za osvajanje Evrokupa. Biće dobar meč. Zaslužili smo dobar teren i idemo da ga branimo”.

On je imao priliku da sa Partizanom igra plej-of davne 2009.

Tu moraš da daš sve, moraš da se oguliš. Nema nikakve kalkulacije. Cela evropska sezona staje u jednu utakmicu, možda u jedan posed. Moraš sigurno da pružiš više nego što su pružao do tad. Ne pod nekim pritiskom, ali to je lepa prilika da se odmeriš. Moraš da izađeš muški i da se pobiješ na pravi način. Tada kada je Partizan pravio rezultate, to od njega nisu očekivali ljudi u Evropi. Tu nema limita. Stalno govorim igračima da ne može niko da nam postavi limit. Mi idemo preko toga, gazimo, same se stvari otvaraju. Samo treba biti hrabar”, zaključio je Novica.