Mijailović za SK: Najpravednije da F8 bude u Beogradu

ULEB Eurocup 9. apr 202018:01 > 18:02
Podeli:
SK

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović za Sport klub kaže da bi najpoštenije bilo održati fajnal ejt Evrokupa u Beogradu.

Virtus je zvanično podneo predlog Evroligi da se završni turnir održi u Bolonji u septembru.

„Mislim da je dobro što se pojavljuju neki konkretni predlozi za model po kojem bismo mogli da završimo sezonu, iako su oni u ovom trenutku na nivou hipotetičkih jer niko ne zna do kada će trenutna situacija trajati. Ako govorimo o F8 kao rešenju, onda u obzir treba uzeti činjenicu da je Partizan imao najbolji skor u Evrokupu i da je Beograd, kao dvomilionski grad i grad košarke, logičan izbor za prvu opciju kada je u pitanju organizacija F8. Kao tim koji je izborio prednost domaćeg terena do samog eventualnog finala, Partizan je i finansijski potencijalno na najvećem gubitku, pa bi i sa te strane poštenije bilo razmišljati o F8 prvo u Beogradu pa onda na bilo kom drugom mestu“, kaže Mijailović za Sport klub i dodaje:

“Ponavljam, o ovome trenutno možemo govoriti samo hipotetički jer smatram da je za konkretne predloge potrebno dati odgovore na još puno pitanja. Navešću samo neke od problema: istek ugovora igrača u junu, neaktivnost igrača tokom ove prinudne pauze i vreme koje je potrebno da oni dostignu formu u kojoj mogu da igraju košarku, tu je i različita situacija u različitim državama, teško je očekivati da se zabrana putovanja i obavezne samoizolacije istovremeno ukine svuda… Previše otvorenih pitanja ima da bismo mogli konkretno da pričamo za ili protiv nekog predloga, ali smatram da je dobro da razmišljamo o mogućim opcijama i da to radimo u nekim realnim okvirima“.

Za kraj, predsednik crno-belih poručuje:

“Mi smo odavno rekli da bismo mi najsrećniji bili da do prekida nikada nije došlo i da možemo da se pred svojim navijačima, uz prednost domaćeg terena koju smo izborili na terenu, borimo za trofej kroz plej-of. Al, vratimo se u realnost. U ovom trenutku, prvo i osnovno što nam mora biti na pameti jeste da sačuvamo zdravlje i damo sve od sebe da pobedimo ovu globalnu pošast. A onda da se pogledamo u oči i realno kažemo šta je kraj, a šta novi početak i na koji način možemo da napravimo najpošteniji model za kraj ove sezone, za narednu sezonu i za budućnost“.