Lakovič: Budućnost zasluženo, hvala na gostoprimstvu

ULEB Eurocup 21. okt. 202021:34 > 21:36
Podeli:
Getty Image/Pool / Pool

Ulm je dugo mučio Budućnost. Dva puta je delovalo da je pitanje pobednika rešeno, ali su izabranici Jake Lakoviča uspevali da se vrate u meč i uvedu ga u neizvesnu završnicu.

Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobedi, a ujedno se zahaljujem na gostoprimstvu. Imali smo uspona i padova, stigli smo do neizvesne završnice, ali na kraju su presudili ofanzivni skokovi. Budućnost je imala čak 13 dodatnih prilika za novi napad, a to je mnogo u jednom ovakvom meču. Loše smo počeli utakmicu, dozvolili smo rivalu da brzo stekne dvocifrenu prednost, ali smo uspeli da se vratimo. Isto je bilo i u drugom poluvremenu, ali na kraju nismo imali dovoljno energije za iznenađenje“, naglasio je Jaka Lakovič i nastavio:

Povezano

Budućnost defintivno nije imala ofanzivni dan i nije igrala onako kako ume i zna. Pored toga, potpuno je zakazao naš ključni igrač Troj Kupein, koji nije ubacio ni jedan poen. Ja razumem da neko nije raspoložen za realizaciju, ali sam iskreno očekivao mnogo više od njega u smislu organizacije igre i razigravanja ostalih saigrača koji su mogli da stignu do podviga, ali je na kraju, pobeda zasluženo pripala ekipi Budućnosti. Do kraja ćemo se boriti za mesto u TOP 16 fazi Evrokupa“.

Budućnost sada ima skor od 3-1, a Ulm 1-3.