Šćepanović otvorio dušu: Da li se ovako voli Partizan?

ULEB Eurocup 28. okt. 202022:46 > 22:49
Podeli:
ABA/KK Partizan NIS

Trener Partizana Vlado Ščepanović je posle teškog poraza od Burga istakao da su mu neke stvari mnogo jasnije i pozvao igrače da na terenu pokažu koliko vole klub, a ne u intervjuima i na društvenim mrežama.

Crno-beli su u Hali sportova „Ranko Žeravica“ pretrpeli treći poraz u Evrokupu, a simptomatično je da se neke stvari ponavljaju iz utakmice u utakmicu.

Mnoge stvari su mi sada jasnije. Kada posle onakve utakmice protiv Cedevite i dva dana priče da ne smemo da potcenimo Burg, da su ozbiljna ekipa, da mi nismo bolji nego što jesmo… Drago mi je što je njima ova utakmica jasno pokazala da nisu tog kvaliteta da bi mogli da dobiju bilo koga. Možemo da pobeđujemo samo ako ostavimo srce na terenu. Da li su ostavili, sigurno nisu. Potpuno zaslužena pobeda francuskog tima. To je bio čas kako se voli klub. Na terenu se pokazuje kako se voli klub, a ne u intervjuima, hvaljenjem navijača, slikama na Instagramu, udaranjem u srce… Teren je merilo koliko se voli klub,“ kaže Šćepanović.

Šćepanović je ponovo preuzeo odgovornost na sebe.

„Oslabljeni smo od početka godine, ali nisam čovek koji traži alibi. Mi imamo 12 igrača, svi su prvotimci Partizana i nisu slučajno tu. Ako možda trener ne valja, taktika ne valja… ne može trener da se bori i da više voli klub od igrača. Izgubili smo mnogo lopti, a iskustvo mi govori da je to zbog potcenjivanja, dekoncentracije… Svu krivicu preuzimam na sebe, bez ikakvog problema. Klub me je doveo, klub je tu da odluči da li ću da nastavim posao. Savest mi je čista. Teren je pokazao koliko se voli ovaj klub.

Trener crno-belih je naglasio i da bi voleo da igrači kažu šta misle o duelu sa Burgom, šta se dogodilo…

Ako budem i sledeću utakmicu ovde, uvek ću da stanem iza igrača. Sve kritike na sebe ću da prihvatim. Nisam čovek koji beži, odustaje ili se krije. Teško je, trener je uvek najviše kriv. Želim da vidim takozvani patriotizam prema klubu kako se ispoljava, samo to ništa drugo„, emotivno je završio Šćepanović.