Mijović: Nismo bili na defanzivnom i energetskom nivou

ULEB Eurocup 29. okt. 202010:39 > 10:41
Podeli:
KK Budućnost Voli

Petar Mijović trener Budućnosti, posle triler završnice i pobede Mornara, trojkom Ajzeje Vajtheda sa zvukom sirene, čestitao je Mornaru na zasluženoj pobedi.

Upozoravao sam igrače da će Mornar silno motivisan, sa mnogo energije i čvrstine odigrati meč upravo zbog velikih problema koji su zadesili Barane, a govorim o koronavirusu. Borili su se za pobedu, borili sa svoje momke i članove koji su u bolnici i na kraju zasluženo stigli do nje“, naglasio je Mijović i nastavio:

Povezano

Nismo odgovorili na agresivnost, čvrstinu i energiju Mornara na način na koji je to trebalo da uradimo. Nismo odradili defanzivne zadatke kako smo želeli i planirali, dozvolili smo Mornaru da meč uvede u ritam koji mu odgovara, da pitanje pobednika rešava induvidualno rešenje, a tu su Barani sjajni. U samoj završnici, mi smo promašili, Vajthed je pogodio i Mornar je slavio. Kao što smatram da naša pobeda nad Partizanom u Beogradu nije slučajna nego zaslužena, tako i sada smatram da je pobeda Mornara potpuno zaslužena. Okrećemo se obavezama koje slede, sa ciljem da se što pre vratimo na pobednički kolosek“.

Posle pet odigranih rundi, Budućnost i Mornar imaju skor od tri pobede uz dva poraza i realne šanse da se u preostalih pet rundi, bore za plasman u TOP 16 fazu Evrokupa.