Lakovič pred Mornar: Biće teško u Baru, ali…

ULEB Eurocup 2. nov. 202016:09
Podeli:
sport klub

Košarkaši Ulma nisu odustali od borbe za plasman u TOP 16 fazu Evrokupa, iako se posle pet odigranih rundi nalaze u lošem položaju sa skorom 1-4.

Ekipa iz Nemačke, koju vodi Slovenac Jaka Lakovič, svojevremeno jedan od najboljih bekova Evrope, pobedila je Mornar u prvom kolu, zatim je mučila, bila konkurentna, ali poražena od Breše, Metropolitena, Budućnosti i Unikahe. Zanimljiv podatak je da Ulm ni jednu utakmicu nije izgubio sa više od šest poena razlike.

„Borićemo se do kraja za plasman u TOP 16 fazu Evrokupa, iako posle prvog kruga nismo u dobrom položaju. Odigrali smo gotovo sve utakmice na jednu ili dve lopte, a dobili smo samo jedan meč i to protiv Mornara na svom terenu. Sada nas očekuje duel u Baru, znamo o kakvom se rivalu radi, znamo da Mornar nije osetio gorčinu poraza na svom parketu, te da će učiniti sve što je u njegovoj moći da to tako ostane i posle duela sa nama. Meč je od velikog značaja za oba tima. Mornar želi da napravi kapitalan korak ka TOP 16 fazi, a mi da ostanemo u trci za mesto u drugoj fazi takmičenja. Očekujem veliku borbu, nadam se neizvesnom meču, priilici da stignemo do pobede i na kraju krajeva, pobedi. Bilo bi lepo da nas malo pogleda i sportska sreća, kada već nije u prethodnom periodu“, naglasio je Jaka Lakovič.

Utakmica između Mornara i Ulma, igra se u utorak 3. novembra sa početkom u 18 časova i 45 minuta. Podsećanja radi, u prvom meču, Ulm je uspeo da nadoknadi deficit od 14 poena iz prvog poluvremena i pobedi sa 84:76.