Trener Venecije: U Kazanju navijači nisu nosili maske

ULEB Eurocup 11. nov. 202014:55 > 14:52
Podeli:
fiba.basketball

Trener Venecije Valter de Rafaele otkrio je da su ga pojedini igrači molili da utiče na navijače da stave zaštitne maske na gostovanju Uniksu u Kazanju.

Nekoliko članova italijanskog kluba dobilo je pozitivne rezultate na testiranju na koronavirus i Venecija je odlučila da istog trenutka stopira sve aktivnosti seniorskog pogona. Zbog toga je i odložena utakmica protiv Partizana u sedmom kolu Evrokupa.

Povezano

Poslednji meč tim je igrao u nedelju protiv Virtusa iz Rome, a prethodno je gostovao Uniksu u Kazanju.

„Ne znam šta da kažem, ali ovo je posledica konstantnog putovanja po Evropi. Na gostovanju Uniksu, navijači nisu nosili maske. Igrači su me tokom utakmice pitali da na neki način intervenišem, da ljudi na tribinama stave maske“, istakao je trener De Rafaele.

„Ne bih da krivim nikog, ali to su pravila koja je njihove država propisala. Mora da se sedne za sto i nađe rešenje, može biti da je Etore Mesina u pravu kad je tražio prekid sezone u evropskoj košraci“.

Tim sa severa Italije nalazi se trenutno na pretposlednjem petom mestu grupe A Evrokupa sa dve pobede i tri poraza, a identičan učinak ima i Partizan.