Budućnost čeka Metropoliten 11. decembra

Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti prošli su kroz turbulentan period, a posle pauze od tri nedelje, ostvarili su dve zlata vredne pobede, protiv Breše u Evrokupu i Cibone u ABA ligi.

Izabranici Petra Mijovića su pauzu zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dočekali sa skorom 4-3 u drugom po rangu evropskom takmičenju, odnosno sa 5-0 u ABA ligi.

Budućnost nova iskušenja očekuju u decembru, a ritam će naravno biti ubrzan i ubitačan, kao i pre pauze. Podgoričani 6. decembra gostuju Crvenoj zvezdi, zatim se sele u Nemačku gde će odmeriti snage sa ekipom Ulma 8. decembra, a tri dana kasnije u Podgoricu dolazi francuski Metropoliten.

Ekipa iz Francuske je dobila mali ‘poklon’ od čelnika Evrokupa, jer će dva dana ranije gostovati Mornaru u Baru, tako da će oba duela u Crnoj Gori odigrati u veoma kratkom vremenskom periodu. 

U pitanju je odložena utakmica sedmog kola Evrokupa, jer je Budućnost zbog problema sa koronavirusom odložila mečeve protiv Breše i Metropolitena, odnosno protiv Cedevita Olimpije, Igokee i Zadra.

Podgoričani su odigrali jedan odloženi meč, pobedili su Brešu u Italiji, a navijači Budućnosti se nadaju da će njihovi ljubimci nastaviti sa dobrim partijama i u decembru mesecu.

Podsećanja radi u grupi B, Unikaha ima skor 6-2, Metropoliten 5-2, Budućnost 4-3, Ulm 3-5, Mornar 3-5, Breša 2-6.